28 / 04 / 2024

Kartal'da alt ve üst yapı çalışmaları devam ediyor!

Kartal'da alt ve üst yapı çalışmaları devam ediyor!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde Kartal’ı yaşanabilir örnek bir kent yapmak için çalışmalarını sürdüren Kartal Belediyesi, ilçe genelinde alt ve üst yapı çalışmalarına devam ediyor.



KARTAL BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde Kartal’ı yaşanabilir örnek bir kent yapmak için çalışmalarını sürdüren Kartal Belediyesi, ilçe genelinde alt ve üst yapı çalışmalarına devam ediyor. Kartal’ın 20 mahallesinde çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü, bu kapsamda geçtiğimiz ay boyunca yol bakım faaliyetlerinden, asfaltlama çalışmalarına, altyapı çalışmalarından ve pek çok farklı alanda hizmetlerini sürdürdü. 

 

3 bin 812 metrekare kilittaşı, 955 metre bordür yapıldı

 

Kartal Belediyesi teknik personelinin yerinde yaptığı tespit ve değerlendirmeler sonucu aciliyet durumları dikkate alınıp programlanarak Yol Yapım Amirliğine bağlı ekipler tarafından geçtiğimiz ay, muhtelif cadde ve sokaklarda 955 metre yol bordürü döşemesi yapıldı. Yapılan tamir ve tadilat ile yol açma ve benzeri çalışmalardan dolayı ortaya çıkan 2 bin 87 metreküp moloz ve hafriyat toplandı. Yeni açılan ya da var olan yolların tamir ve bakımı için toplam 797 metreküp bypass, stabilize ve mıcır serildi. Bozulan ya da tamiri gereken kaldırımların yapım veya tamiri için 3 bin 812 metrekare kilittaşı döşendi. 

 

388 metre asfalt kesimi yapılıp bin 6 metre asfalt açıldı

 

Yol Yapım Amirliği’ne bağlı ekipler tarafından çeşitli cadde ve sokaklarda 5 adet kanal bacası, 28 adet baca tamiri, 26 adet yeni yağmursuyu ızgarası, 13 adet yağmursuyu ızgara tamiri,  349 adet yağmursuyu ızgara temizliği yapıldı. Cadde ve sokaklarda araçların kaldırımlara park etmesini önlemek amacıyla yerleştirilen sınır elemanlarından toplam 31 adet tamir yapıldı. Cadde ve sokaklarda 59 metre Yağmur suyu kanalı yapıldı. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden gelen ve ilgili müdürlükçe belirlenen cadde ve sokaklara Yol Yapım Amirliği tarafından 6 adet çöp konteyner yeri yapıldı. Cadde ve sokaklarda araçların kaldırımlara parkını önlemek için yerleştirilen 68 sınır elemanının tamiri yapıldı. Cadde ve sokaklarda 388 kg asfalt serimi, asfalt yollarda yapılan altyapı ve kazı çalışmaları için bin 388 metre asfalt kesimi ve 618  metre tranşe kazısı olmak üzere bin 6 metre asfalt açıldı. 

 

Ayrıca Mavi Masa’ya gelen 114 başvurudan; 111 ’i için gerekli işlemler yapıldı, 48’inin işlemi ise devam ediyor. 

                                                                                                


Geri Dön