02 / 05 / 2024

Kartepe Sukay Tesisleri özelleştirilecek!

Kartepe Sukay Tesisleri özelleştirilecek!

Kartepe Belediye Meclisi 'nde Sukay Tesisleri 'nin 5 yıllığına kiralanması kararlaştırıldı. Buna göre; tesislerin kiralanması için kısa süre içerisinde ihale açılacak.



Kartepe Belediye Meclisi'nin mart ayı toplantısı dün gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında toplanan meclise, Zafer Arat, Nezih Yılmaz ve İsmail Akbaş dışında tüm üyeler eksiksiz katıldı. 


Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen meclis toplantısında 15 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantı bir önceki aya ait tutanak özeti oylanarak kabul edilmesiyle başladı. 


ÖDEMİŞ KARDEŞ BELEDİYE 

Başkan Üzülmez, mart ayındaki önemli gün ve haftalara değindiği açılış konuşması ardından gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlandı.  İzmir  İli Ödemiş Belediyesi ile kardeş belediye olunması maddesinin karara bağlanmasının ardından ve Gayrimenkul Satış Komisyonu'na üye seçimi gerçekleştirildi. AKP Grubu'nun Ergül Şirin, CHP Grubu'nun ise Hilmi Selçuk'u aday gösterdiği seçimde Şirin 21, Selçuk ise 8 oy aldı. 


SUKAY'IN KİRALANMASI 

Meclis toplantısında Kartepe Belediyesi'ne ait olan Sapanca Gölü kıyısında yer alan Sukay Tesisleri'nin 5 yıllığına özelleştirilmesi gündeme geldi. Konuyla ilgili konuşan CHP'li Temel Ofluoğlu, "Biz CHP Grubu olarak bu tesisin bir dönem daha belediye tarafından işletilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sapanca Göliı'nde su seviyesi yeniden istenilen seviyeye ulaştı. Tesis artık faaliyet gösterebilir" şeklinde konuştu. Ofluoğlu'nun ardından Başkan Hüseyin Üzülmez söz aldı. 



GÖLKAY'I ÖRNEK ALALIM 

Hüseyin Üzülmez, "Bu tesisimiz açıldığından beri çevre illere de hizmet veren nezih bir tesis. Ancak biz belediye olarak bu tesisi güzel işletemiyoruz. Özel müteşebbisler burayı halka daha konforlu hizmet verecek şekilde işletebilirler. Bu konuda izmit Belediyesi'nin Gölkay Tesisleri'ni örnek görebiliriz. Kamu adına kazanımlar elde edecek bir şartname ile tesislerimizi 5 yıllığına kiralayacağız. Ben bölgemize büyük katkı sunacağına inanıyorum. Kira ücretini de peşin alacağız. Böylece ihaleye sadece ciddi firmalar girebilecek" dedi. 



İÇMESUYU HAVZASINDA 

Üzülmez'in konuşmasının ardından Temel Ofluoğlu tekrar söz aldı. Tesislerin kurulu olduğu alanın içmesuyu havzası olduğunu hatırlatan Başkan Üzülmez, toplantı sonunda meclis üyelerine Kartepe manzaralı saatlerden hediye etti. Ofluoğlu, "Biz daha önce de dile getirmiştik. Bu tesisler içmesuyu havzası üzerine kurulu. Çevreye zarar verme ihtimali yüksek bir yapı. Bir sürü dava süreci yaşandı. Tesisler en başında yapılmamalıydı. Şimdi bu tesisleri kiralayarak, özele vererek tehlikenin önünü açacağız. Halbuki ilçemizde bulunan 25 bin çocuğumuza su sporlarını öğretmek için bir eğitim merkezi olarak kullanabiliriz burayı" ifadelerini kullandı. 



BAŞIBOŞ SOKAK HAYVANLARI 

Meclis maddelerinin görüşülmesinin ardından Başkan Üzülmez, başıboş sokak hayvanları ve Ulus Kartepe Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Meclis toplantısını Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez yönetti. Pazarı konularında meclis üyelerini bilgilendirdi. Sokak hayvanları ile ilgili sorunun Türkiye'nin genel problemi olduğuna dikkat çeken Başkan Üzülmez, coğrafi konumu nedeniyle çevre il ve ilçelerden nakledilen hayvanlar nedeniyle sıkıntının tekrarlandığını kaydetti. Başkan Üzülmez, Bi'ıyiıkşehir Belediyesi'nin sokak hayvanlarının uzun süreli misafir edildiği yeni alanlar kazandırmak adında yürüttüğü çalışmaların sürdüğünü de hatırlattı. 



ULUS PAZARI YENİDEN KURULACAK 

Kartepe Dumlupınar Mahallesi'nde kurulmakta olan Ulus Pazarı hakkında Kocaeli 2. İdare Mahkemesi'ne açılan davalar sonucu, mahkemenin son kararı iptal edilen Pazar yeri hakkında geçen süreci hatırlatan Başkan Üzülmez, "Tarihi geçmişi mazisi olaıı Ulus Pazarı konusunda Pazarcılar Odası'nın açtığı dava sürüyor. Ulus Pazarı kurulan yerin mülkiyet sahibinin imar uygulamasına açtığı dava sonrası biz de, Pazar açılması iptalini ile ilgili hukuki süreç çerçevesinde mahkeme kararını uyguladık. Biz Kartepe halkının menfaatine uygun şekilde hareket ediyoruz" dedi. Başkan Üzülmez, yasal işleyiş tamamlanması durumunda Ulus Pazarı'nın tekrar eski yerinde (Uzunçiftlik İşıklar mevkiindeki 10 dönümlük arazide) ay sonunda kurulacağını da açıkladı. 



Kocaeli Manşet


Geri Dön