29 / 04 / 2024

Kaş Kalkan Otoyolu projesi iptal edilsin çağrısı!

Kaş Kalkan Otoyolu projesi iptal edilsin çağrısı!

Kaş Turizm ve Kültür Derneği, Kaş-Kalkan Otoyolu projesinin doğal varlıklara zarar vereceği gerekçesiyle iptal edilmesi için çağrıda bulundu.  



Antalya’da Kaş Turizm ve Kültür Derneği, dünyaca ünlü Kaputaş Plajı’nı da içine alan Kaş-Kalkan Otoyolu’nun, ilçenin kültürel ve doğal varlıklarını tahrip edeceği gerekçesiyle iptal edilmesi çağrısında bulundu. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü’nce 28.7 kilometre uzunluğunda iki gidiş, iki dönüş olmak üzere 4 şeritli yapılması planlanan “Kaş-Kalkan Yolu” projesine ilişkin “ÇED gerekli değildir” kararı, mahkemece iptal edildi. Kaş Turizm ve Kültür Derneğinin, yolun 2 bin 842 metrelik l’inci Derece Doğal Sit Alanı kısmıyla ilgili, Tabiat Varlıklarını Koruma Komis-yonu’nun verdiği iznin iptali için açtığı dava ise sürüyor.


Zarar verir

Kaş Turizm ve Kültür Derneği, projenin hayata geçmesi halinde yaşanacağı öne sürülen doğal ve kültürel zararların ele alındığı bir rapor hazırladı. Raporda, yolun doğal ve arkeolojik sit alanlarının neredeyse tamamından geçeceği vurgulandı.Otoyol güzergahında 6 arkeolojik sit, 1 doğal sit ve Likya orkidelerinin koruma alanının bulunduğu belirtildi. Yolla ilgili Orman Bölge Müdürlüğü’nün ilk görüşünün olumsuz olduğuna dikkat çekilerek, otoyolun Kaş’ın doğasını, turizmini yok edeceği öne sürüldü.

Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için karar verildi!
 


Geri Dön