15 / 05 / 2024

Kasko yaptıracaklar dikkat! Bunlara dikkat ederseniz mağdur olmazsınız!

Kasko yaptıracaklar dikkat! Bunlara dikkat ederseniz mağdur olmazsınız!

Bu yıl artan kasko fiyatları sonucu sürücüler araçlarına kaskosu şekilde kullanmayı tercih etti. Bazı sürücüler ise poliçe kapsamlarını değiştirip bu şekilde pirim tutarlarını düşürmeyi deniyor. Araçlarda meydana gelen hasarların sonrasında mağduriyet yaşanmaması adına dikkat edilmesi gereken önemli



Kasko yaptıracaklar dikkat! Bunlara dikkat ederseniz mağdur olmazsınız!

Kasko yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler

İstenilen servislerin önceden seçilmesi gerekiyor. Yetkili servisler genel olarak müşterilerin istemiş oldukları uygun fiyatı doğruca etkileyen en büyük faktörlerden bir tanesi. Tercih edilen bir servis varsa kasko alınırken bunun önceden belirtilmesi gerekiyor. 

Orijinal parçalar özellikle de bazı parça fiyatlarından daha yüksek fiyatlı olduğu için bu da kaskoyu doğruca etkiliyor. Aracın değerinin korunması adına hasar sonrası orijinal parça kullanımı son derece önemli bir ayrıntıdır. Bu kasko fiyat üzerinde etkili olan unsurlardan bir tanesidir.

Kasko bulunduğu halde ekstra bir para ödemesi yapmak durumunda kalınmaması adına teminat tutarına da dikkat edilmesi gerekiyor. Teminat tutarı karşı tarafa verilecek tüm hasarları karşılayacak trafik sigortası tazminat bedelinin yetmedi durumlarda devreye giriyor.

Ayrıca ikame araç segment gün sayısının poliçe üzerinde belirtilmesinde de fayda var. Aracın serviste toplamda kaç gün kalması durumunda ikame araç hakkının verileceği belirtilmeli. Aksi halde araç tadilatta erken verilecek diğer aracın eşdeğer olmaması gibi bir durum yaşanabilir. Alt segmentten bir araç tahsil edildiği zaman önceden belirtilmemişse itiraz hakkı doğmaz.

Digipol'den arabası olanlara fırsat! Eğer bunu yaptırırsanız 750 TL indirim veriyor! Son tarih 30 Haziran!

Kasko sigortası neleri kapsar? Kasko aracın yüzde kaçını öder? Kasko aracın deprem hasarını karşılar mı?

DASK, konut ve kasko sigortaları ile ilgili deprem bölgesinden şikayet yağıyor! Vatandaş ilgisizlikten şikayetçi!


Geri Dön