20 / 05 / 2024

Kasko yaptırırken aman bunlara dikkat! Aracınızı güvenceye alayım derken risklerinizi büyütmeyin!

Kasko yaptırırken aman bunlara dikkat! Aracınızı güvenceye alayım derken risklerinizi büyütmeyin!

Kasko poliçelerine gelen zamlar nedeniyle bazı sürücüler ya araçlarını kaskosuz kullanıyor ya da bazı teminatlardan vazgeçerek prim tutarını düşük tutmaya çalışıyor. Ancak herhangi bir kaza sonrası mağduriyet yaşamamak için kasko yaptırırken bazı hususlara dikkat etmekte yarar var.



MESLEK KODU: Kasko poliçelerinde bazı meslek gruplarına çeşitli indirimler uygulanıyor ancak bu indirimden yararlanmak için meslek kodunun doğru girilip girilmediğine dikkat edin. Bu kod doğru girilmezse hasar anında alınan indirim kadar muafiyet konulabiliyor. Herhangi bir hasar sözkonusu olduğunda, poliçeyi satın aldığınız sigorta şirketi sizden meslek grubunun ispatını ister ve bunu ispat edemezseniz hasarı karşılamayabiliyor.

ARACI BAŞKALARI KULLANACAK MI? Kasko poliçeniz aracı sadece siz kullanırken meydana gelecek hasarları mı kapsıyor? Eğer sadece sizin kullanımınız dahilindeki hasarları kapsayacak şekilde poliçeniz düzenlenmişse, aracınızı başka birine verdiğinizde gerçekleşecek hasarları karşılamaz. Dolayısıyla poliçenizin birden fazla kişinin kullanımı sırasında oluşabilecek hasarları kapsamasını istiyorsanız bunu sözleşmenizde belirtmeniz gerekiyor.

İKAME ARAÇ VE GÜN SAYISI: Kasko yaptırırken ikame araç segment ve gün sayısını da poliçenizde belirtin. Diyelim ki kaza yaptınız, aracınız 15 gün serviste bekleyecek. Böyle durumda poliçeniz dahilinde ikame araç hakkınız olup olmadığını, kaç gün için bu hakkı kullanabileceğinizi mutlaka öğrenin. Bu bilgilerin de sözleşmede yazılı olup olmadığına dikkat edin. Ayrıca size tahsis edilecek aracın segment bilgisini de öğrenin. Aksi halde herhangi bir itiraz hakkınız sözkonusu olmayabilir.

 


Geri Dön