27 / 04 / 2024

Kasko yaptırmak artık lüks mü olacak! Fiyatlardaki artış can yakmaya başladı!

Kasko yaptırmak artık lüks mü olacak! Fiyatlardaki artış can yakmaya başladı!

Kasko fiyatları giderek artmaya devam ediyor. SEDDK tarafından trafik sigortası fiyatlarına getirilen yeni düzenlemeyle daha da yükselmesi bekleniyor. İşte detaylar!



Trafik sigortası fiyatlarına getirilen düzenlemeye göre yüzde 2,25 oranında artırılan trafik sigortası primleri 1 Eylül’den itibaren aylık yüzde 4,75 oranında artacağı düşünülüyor. Araç sahipleri eylül ayında yüzde 20 ek zamla karşı karşıya kalacak.

“MALİYET TASARRUFU ELDE EDİLEBİLİR”

Kasko fiyatlarında yaşanan artış araç sahiplerinin araçlarını güvence altına alarak uygun fiyatlar ile kasko yaptırabileceklerine vurgu yapan BiFiyatla.com Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Duran, “Araç sahipleri öncelikle yüksek riskli ve ihtiyacı olan teminatları satın alıp mesleklerine göre sunulan indirim seçeneğinden faydalanarak kasko poliçesinden tasarruf edebilir. Kasko meslek indirimi bağlamında; eczacı, polis, asker, devlet memuru ile A.Ş çalışanlarına yüzde 20’ye varan indirimden yararlanabilirler. Öğretmenler için yüzde 15, doktorlar için ise yüzde 14 indirim uygulanıyor. Ek teminatların ihtiyaca göre belirlenmesi kritik bir önem taşıyor. Dar kasko poliçesi trafiğe fazla çıkmayan araçlar için prim tasarrufu sağlıyor. Genişletilmiş kasko poliçesi de ana teminatlardan ödün vermeden ihtiyaç duyulan teminatlarla uygun fiyatlı hale getirilebiliyor. Servis, yedek parça ve araç seçiminin dışında meslek indiriminden de faydalanılarak ciddi bir maliyet tasarrufu elde edilebiliyor” dedi.

ARAÇ SAHİPLERİ KASKODAN VAZGEÇMİYOR

Kasko fiyatlarındaki yükselişten dolayı özellikle ara modellerde kasko yaptırma oranında gözle görülür düşüşler yaşandığını belirten Duran, “Kaskoda ana teminatlar kaza, yanma, çalınma teminatları içeriyor. Mali sorumluluk, ferdi kaza, kişisel eşya teminatı, yanlış akaryakıt gibi ek teminatlarla araçlar tamamen güvence altına alınıyor. Geçmişte kaza atlatan araç sahipleri fiyat artışına rağmen kaskodan vazgeçmiyor. Yıllardır kasko yaptırıp kaza yapmayan araç sahipleri de fiyatlardaki yükselişten dolayı kaskodan vazgeçebiliyor. Oysa kaza yapmayan araçlar için uygulanan hasarsızlık indirimi araç sahiplerine büyük bir avantaj sağlıyor” diye konuştu.

KASKO YAPTIRMADAN ÖNCE DETAYLI ARAŞTIRMA GEREKİR

Araç sahiplerine kasko yaptırmadan önce ayrıntılı bir fiyat karşılaştırması yapmalarını ileten Duran “Araç sahipleri adına araştırma yaparak onlar için en uygun kasko poliçesini ortaya koymaya çalışıyoruz. Araç sahiplerini evrak enflasyonuna sokmadan sadece ruhsat bilgilerini alarak uygun sigorta ücretleri elde ediyoruz. Geniş iş ağımız ile tüm sigorta şirketlerinin tekliflerini alternatif olarak araç sahiplerine bildiriyor, en uygun poliçeyi satın almaları adına pusula görevi görüyoruz. Araçların poliçe başlangıç ve bitiş sürelerini takip ediyor, cezai prime maruz kalmamaları için araç sahiplerini poliçe süresi bitmeden haberdar ediyoruz” şeklinde bilgi verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB kura çekimi ne zaman?

Servis ücretleri 2022-2023 eğitim yılı ne kadar oldu? Servis ücretlerine ne kadar zam yapıldı?

Tuvalet kağıdı fiyatları uçuşa geçti! Tuvalet kağıtları ne kadar oldu? En ucuz tuvalet kağıdı kaç TL?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön