18 / 05 / 2024

Kastamonu kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Kastamonu kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Olukbaşı mevkisindeki istiklal Yolu Parkı'nda gerçekleştirilen Şehr-i Ramazan etkinliklerinin dördüncüsünde kentsel dönüşümle ilgili bilgi verdi.



Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Olukbaşı mevkisindeki istiklal Yolu Parkı'nda gerçekleştirilen Şehr-i Ramazan etkinliklerinin dördüncüsünde konuştu... 


Kastamonu Belediyesi, Şehr-i Ramazan etkinliklerinin dördüncüsünü Olukbaşı mevkisindeki İstiklal Yolu Parkı'nda gerçekleştirdi. 

Şehr-i Ramazan etkinliklerinin ilki Esentepe Mahallesi Suluceviz mevkisindeki Yıldırım Beyazıt Camisi yanında bulunan sokakta, ikincisi Darende Okulu bahçesinde, üçüncüsü ise Kuzeykent Kapalı Pazarye rinde yapılmıştı. İstiklal Yolu Parkı'ndaki programa Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ta katıldı ve gündeme yönelik önemli açıklamalar yaptı. Gece süresince çocuklara ve ailelerine ücretsiz pamuk şeker, macun, balon, patlamış mısır, ramazan şerbeti ve soğuk limonatayı kendi elleriyle ikram eden Başkan belediyeciliğin tanımını yaptı ve belediyeciliği, doğumdan ölüme kadar mahallindeki bütün insanların bütün işlerini düzenleyen bir kurum olarak tanımladı. Babaş: "Belediyecilik, mahalli insanlan mutlu etme sanatıdır. Bunları yapabildiğimiz sürece, bunlarla sizleri mutlu edebildiğimiz sürece biz de görevimizi yapmış, mutlu olmuş oluruz" dedi. 



PROJELERDEN SÖZ ETTİ 


Özellikle sosyal projeler açısından ilimizde bayağı bir mesafe aldıklarının altını çizen Başkan: "Bakın günlük sorunlarınızı iletebileceğiniz Beyaz Masa'yı kurduk. Yine İstihdam ve Kariyer Merkezimizde günlük müracaatlar oluyor. Biz bunları inanın değerlendiriyoruz. 


Sizin vasfınıza uygun bir iş bulduğumuzda sizi anyoruz. Yine bir Sosyal Market adı altında ihtiyaç sahipleri için çok önemli bir projeyi başlattık. Bu projemizde 15-20 gün içerisinde siz değerli vatandaşlanmıza hizmet vermeye başlayacak. İhtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz, tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibine kredi kartı şeklinde kart veriyoruz, bununla gidip marketimizden her türlü ihtiyacını görebilecekler. Gıda, giyim, ev eşyası her türlü ne gereksinimi varsa vakıf kurmak yoluyla yaptığımız bu marketten bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacağız. Bu yıl yine önemli bir projeyi başlattık. Evde Yaşlı Bakım Hizmeti Projesi... 


60 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızı tespit ediyoruz, onların her türlü ihtiyaçlarını bu birim görüyor. Temizliğinden yemeğine, evdeki bulaşığından vücut temizliğine, sağlığına kadar memleketimizin insanlarına bu birim gelip evinde yardım edecek. Bunun için de bizim arkadaşlarımız mahalle mahalle dolaşıp yardıma ihtiyacı olan yaşlılarımızı tespit ediyor ve bundan sonra da düzenli bir şekilde yardım etmeye devam ediyoruz. Bu sosyal projelerimiz gittikçe devam ediyor. Tabi bunun yanında şehircilik olarak da büyük çalışmalanmız var. Özellikle bunlardan biri; Olukbaşmda Stadyum yanında belediyemize ait arazi üzerinde büyük bir otel, alışveriş merkezi ve rezidans projemiz var. İnşallah yıl sonunda veya önümüzdeki yılın bahannda bu proje başlatılmış olacak ve bu yöreye, bu bölgeye büyük faydası olacak ve büyük bir etkinlik kazandıracak bir proje. Yine aynı şekilde İstanbul yolu kenarmda güzel bir peyzaj projemiz var. Anıt Düğün Salonu'nun olduğu yerden İmam Hatip'e kadar olan 1680 metre bölümde Bisiklet Yolu projemizi tamamladık. 

Kafeteryalar, yürüyüş parkları, her türlü sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebileceğiniz bir yaşam alanına dönüştürdük" 


KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ


Konuşmasının devamında kentsel dönüşümden söz eden Başkan: "Bize en çok sorulanlardan birisi de şu: bu bölgede kentsel dönüşüm gerçekleşecek mi? Bunun da planlamasını yaptık, kısmi olarak kentsel dönüşüm projelerine başladık. Tabi burada önemli olan sizlerin bunu istemesi. Sizler istediğiniz sürece bizler kısmi olarak bu çalışmaları anında yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde söz verdiğim bir olay vardı. Asgari ücretle çalışan vatandaşlanmızı kira öder gibi ev sahibi yapmak. Bunun için de çalışmalanmız son noktasına geldi. İnşallah önümüzdeki günlerde sizlere duyuru yapıp bu konuda müracaatları almaya başlayacağız. Belediyecilikte hizmet bitmiyor. Bunun yanında trafik sorunun düzelmesi için, belediyenin önündeki alana bir otopark projesi yaptık. Bayramdan sonra yapımı başlayacak ve yıl sonuna tamamlanacak. Yine Kastamonu'nun en önemli projelerinden birisi Şehir Parkı Projesi de ihale edildi o da bayramdan sonra başlıyor. 20 yıldır yapılamayan bir projeydi bu, inşallah 1 yılda tamamlayacağız. Burada da altında 200 araçlık bir otoparkı olan bir proje. Bu projelerimiz tamamlandığında ana caddedeki parklanmayı yasaklayacağız ve trafik sorununu halletmiş olacağımıza inanıyorum. Her mahallede çalışmalanmız devam ediyor. 

Özellikle misyonumuz olan projelerde hiç durmadık. Bugüne kadar 1 yıl içerisinde 17 tane küçüklü büyüklü park yaptık. Çocuklarımızın para ödemeden spor faaliyetlerini yapması lazım diye düşünüp spor alanlarımızı çoğalttık ve 4 tanesinin daha ihalesini yaptık" diye konuştu. 



Nasrullah Gazetesi


Geri Dön