29 / 04 / 2024

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nerede yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nerede yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde, tarafların haklarının yanı sıra, binanın nasıl inşa edileceği gibi bilgilere de yer verilmesi gerekiyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi nerede yapılır?



Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nerede yapılır?

Arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden yüklenici müteahhit arasında imzalanan sözleşmeye kat karşılığı inşaat sözleşmesi deniyor. 


Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde, tarafların haklarının yanı sıra, binanın nasıl inşa edileceği, inşaatta hangi malzemelerin hangi markaların kullanılacağına dair esaslara yer verilmesi gerekiyor. 


Kat karşılığı sözleşmelerde, sözleşmenin içeriğine uygun olmayan durumlarda taraflar sözleşmeyi fesh edebiliyor. Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi için Asliye Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi nerede yapılır?


Kat karşılığı sözleşmelerinin resmi olarak (noter vasıtasıyla) düzenlenmesi gerekiyor.  Aksi halde, sözleşmeler amaca uygun sözleşme tanzim edilmemiş oluyor ve yasalar önünde geçerliliği bulunmuyor. 


Taraflarca veya Noterlikçe hazırlanacak bu tip sözleşmelerin dikkatlice hazırlanması, tarafların taleplerinin ayrıntılı olarak yazılması, ileriki zamanlarda ihtilafa neden olunmayacak şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Uygulamada sözleşme, Noterler tarafından değil taraflarca hazırlanıyor. 


Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin ihtarname ile feshi!



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön