28 / 04 / 2024

Katarlı QT Holding'den Etiler'e 250 milyon dolar yatırım!

Katarlı QT Holding'den Etiler'e 250 milyon dolar yatırım!

47 müteahhitin talip olduğu Etiler'deki Petrol Sitesi'nin kentsel dönüşümünü Katarlı QT Holding yapacak. QT Holding'in 250 milyon dolar yatırımla yapacağı çevreci,akılcı ve lüks sitede carsı, ticari alan ve sağlık merkezi de bulunacak.



TÜRKİYE'DE büyük yatıranlara imza atmayı hedefleyen İstanbul merkezli QT Holding'e bağlı QT Real Estate Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret, dünya ölçeğinde prestijli projeler inşaa etmeyi hedeflediği İstanbul'daki ilk gayrimenkul yatınınım Petrol Sitesi projesi ile hayata geçirecek. Depreme karşı riskli durumda bulunan Etiler'deki Petrol Sitesi'nin yaklaşık 34 bin metrekarelik alanında, uluslararası prestije sahip olacak ve yabancı yanrımcılara da hitap edecek, çevreci, akıllı ve lüks bir proje hayata geçirilecek. Bir yıl boyunca bölgede çalışmalar ve araştırmalar yapan QT Holding, çok fonksiyonlu karma projesinde, rezidans, ev, ofis, ticari mekânlar ve sosyal alanlar yer alıyor. Yaklaşık 250 milyon dolarlık bir yatırıma imza atarak İstanbul'un en popüler ilçesinde kentsel dönüşüm projesi yapacak olan QT Holding Başkanı Prof Dr. Abdullatif Al Meer "Kentsel dönüşüm ve gayrimenkul sektöründeki Avrupa'daki deneyimimiz ve birikimimizi Türkiye'ye aktarmak için çok iyi bir başlangıç yaptığımızı söyleyebilirim. Bu önemli lokasyon ile bütünleşecek, uluslararası prestije önem veren bir proje hazırladık" dedi. 


Katar'da yankı buluyor QT Holding olarak Türkiye'de önemli yatırımlar yapmayı da planladıklarını söyleyen Al Meer "Türkiye'nin etkileyici ekonomik performansı ve potansiyelleri birçok ülkede olduğu gibi Katar'da da yankı buluyor. Türkiye ile Katar arasındaki ekonomik ilişkilerin hacmine katkıda bulunmaktan onur duyuyoruz" dedi. 


Star


Geri Dön