06 / 05 / 2024

Katarlılara arazi satma vaadiyle 40 milyon liralık vurgun!

Katarlılara arazi satma vaadiyle 40 milyon liralık vurgun!

Ankara'da "Çiftlik Bank" benzeri yapılanmayla dolandırıcılık yapan 4 şüpheli yakalandı. Dolancırıcılar arazileri yüksek karla Katarlılara satacaklarını söyleyerek 20 kişiyi yaklaşık 40 milyon lira dolandırdı...



Ankara'nın kıyı bölgelerinden alacakları arazileri yüksek karla Katarlılara satacaklarını söyleyerek 20 kişiyi yaklaşık 40 milyon TL dolandıran 4 şüpheli emniyet ekipleri tarafından yakalandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Ankara  Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, arazi alım satımı yaparak yüksek kar sağlayacakları vaadiyle vatandaşları dolandıran şüphelileri takip etti. 

Şüphelilerin, kıyı bölgelerinden alacakları arazileri Katarlılara yüksek karla satacaklarını söyleyerek 20 kişiyi yaklaşık 40 milyon TL dolandırdığı tespit edildi.

Emniyet ekipleri, şüphelilerin "Çiftlik Bank" benzeri bir sistem oluşturduğunu ve bunu kendi aralarında "Arsa Bank" olarak adlandırdığını belirledi.

Katarlılara arazi satma vaadiyle 40 milyon liralık vurgun!

Elebaşı yurt dışına kaçmak isterken yakalandı

Soruşturma kapsamında 4 şüpheli yakalandı. Grup elebaşının, saklandığı evde yurt dışına kaçma planları yaptığı ortaya çıktı.

"Ağa" lakaplı elebaşı, "Arsa Bank" mağdurlarından gizlenebilmek için kılık değiştirdiğini ve aylarca sokakta evsiz insan görünümüyle dolaştığını belirtti.

Grubun elebaşı ifadesinde tüm yapıyı anlattı ve referans yöntemiyle ilk katılanlara bir miktar para kazandırdığını, böylece o kişilerin akrabaları ve arkadaşlarını da sisteme dahil ettiğini söyledi. 

Şüpheli, mağdurlara arsa alım satımı yaptığını belirtse de arsa almadığını ve tüm parayı yasa dışı bahis sitelerinde kaybettiğini itiraf etti.

Evlerinde başkalarına ait çok sayıda banka ve kredi kartı olab şüpheliler, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.


Müteahhitlerin güvenini kazanan dolandırıcılar piyasayı 50 milyon TL dolandırdı!
 


Geri Dön