27 / 04 / 2024

Kavuklar projesi Point Bornova 2015'te tamamlanacak!

Kavuklar projesi Point Bornova 2015'te tamamlanacak!

Kavuklar Gayrimenkul, Türkiye'nin ilk üstü açılıp kapanabilen alışveriş merkezi ünvanlı Point Bornova ile rezidans ve eğlence merkezini bir araya getirdi. Projenin, 2015' te tamamlanması hedefleniyor...



Kavuklar Gayrimenkul, Türkiye'nin ilk üstü açılıp kapanabilen alışveriş merkezi ünvanlı Point Bornova ile rezidans ve eğlence merkezini bir araya getirdi. 23 bin metrekare arsa üzerinde 280 bin metrekare inşaat alanına sahip projenin, 2015'te tamamlanması hedefleniyor. 


Projenin yatırım değeri ise 325 milyon dolar. Konsept Geliştirme ve Kiralama danışmanlığını Jones Lang LaSalle'nin üstlendiği AVM'de, 50 bin metrekare kiralanabilir alanda, 160'dan fazla kiralanabilir ticari alan bulunuyor. Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi, alışveriş tutkunlarının daha önce İzmir'de hiç olmayan markalara yer vermeyi hedefliyor. 544 konutun bulunduğu 46 katlı ikonik rezidans ise 170 metre yüksekliğiyle sahip olacak. 


1+1,2+1 ve 3+1 dairelerden oluşan rezidansın her katından deniz manzarası görülebüecek. Kavuklar Gayrimenkul tarafından  İzmir  Bornova'da hayata geçecek olan Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi, sürdürülebilir mimarisi, yeşil bina özellikleri ve maksimum enerji verimliliği ile öne çıkıyor. 


Proje, ilk aşamasından itibaren yeşil bina ilkelerini esas aldı. LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Gold sertifikasının tüm kriterlerine uygun geliştirilen, doğal aydınlanma ve havalandırmaya imkan tanıyan, hibrid ve elektrikli araçlar için öncelikli park alam bulunan projede, açık ve yeşil alanların mümkün olduğunca artırılmasına ve mikroklima etkisinin azaltılmasına büyük özen gösterildi. Dağ, deniz ve şehir temalan ile işlenen iç sokaklarda her temanın özelliklerini yansıtan, yeşil alanlar, su peyzaj konsepti ve kule teraslarmda yeşü çatılar ve bahçeler bulunuyor. 


GRİ SU KULLANILACAK 


İç mekanlarda su tüketiminin azaltılması için uygun ekipmanların kullanıldığı, peyzaj alanlannda yerel ve kuraklığa dayanıklı bitki örtüsünün seçimi üe sulama suyu ihtiyacının minimize edildiği projede gri su kullanılıyor. Projede, yenilenebilir enerji kaynakları kullanılırken, tüm malzemelerde geri dönüşümlü ürünler seçildi. Onursal Başkanı olan Mehmet Kavuk tarafından 1960 yılında Malatya'da kurulan Kavuklar, bugünkü ismini 1970 yılında aldı. Kereste ticareti ve akaryakıt istasyonu işletmeciliğiyle iş dünyasına adım atan Kavuklar, daha soma otomotiv yedek parça ve lastik satışına başladı. 


1970'lerdeki hızlı büyüme süreciyle faaliyet alanlarım genişleten Kavuklar, o yıllarda uluslararası otomotiv markalarının bayiliğini de üstlenmeye başladı. Otomotiv ve akaryakıt sektöründe 43'üncü yılım dolduran ve bugün, yıllık 615 milyon liraya ciroya ulaşan Kavuklar, akaryakıt, otomotiv, inşaat, beton, prefabrik, gayrimenkul geliştirme, sigortacılık, tarım ve hayvancılık olmak üzere birçok faaliyet alam bulunuyor. Bin 500 kişinin çalıştığı grupta, üç kuşak birlikte görev yapıyor. 


Hürriyet Gazetesi 


Geri Dön