14 / 05 / 2024

Kaybolan tapu nereden çıkarılır? Tapu belgesi olmadan satış yapılabilir mi?

Kaybolan tapu nereden çıkarılır? Tapu belgesi olmadan satış yapılabilir mi?

Tapusu olan ve bu resmi belgenin kayıp edilmesi durumunda neler yapılmaktadır? Peki bu tapu belgesi nasıl bir öneme sahiptir. İşte tüm bu merak edilenlerin yanıtları!



TAPU BELGESİ OLMADAN SATIŞ YAPILABİLİR Mİ?

Eğer bir gayrimenkul satışının hukuki bir dayanağa sahip olması isteniyor ise yani satışın resmi bir nitelik kazanması için, ortada bir tapunun olması şart koşulmaktadır. Tapu olmadan gerçekleştirilen alım ve satışlar da ise herhangi hukuki ve resmi bir geçerliliği bulunmamaktadır.

HİSSELİ TAPUDAN NASIL ÇIKILIR?

Hisseli tapunun nasıl bölüneceği en çok sorgulanan konulardan bir tanesini oluşturur. Hisseli tapunun bölünebilmesi için ilk önce tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak bilinen ifraz yönteminin uygulanması gerekiyor. Hisseli tapu ayırma işlemine ifraz denirken tapuları birleştirme işlemi tevhid olarak bilinmektedir.

KAYBOLAN TAPU NEREDEN ÇIKARILIR?

Tapunun alınması adına taşınmazın bulunduğu bölgedeki Tapu Sicil Müdürlüğü'ne başvurulması gerekmektedir. Tapunun alınması için Tapu Sicil Müdürlüğü'ne giderken yanınızda mutlaka nüfus cüzdanınız bulunması gerekir. Nedeni Tapu Sicil Müdürlüklerinde yalnızca resmi kimlik belgeleri ile işlem yapılabilir.

TAPU FOTOKOPİSİ İLE KREDİ ÇEKİLİR Mİ?

Kimlik, adres ve gelir belgesi ile birlikte satın almak istediğiniz konutun tapu fotokopisiyle hemen başvuru süreciniz başlayabilir. Kredi başvuru formunu tamamen doldurduktan sonra, gerekli evraklar ile beraber başvuruda bulunabilirsiniz.

HİSSELİ TAPUDA ANLAŞMAZLIK OLURSA NE OLUR?

Herhangi bir taşınmaza elbirliği ile sahip olan hissedarlar arasında anlaşmazlık bulunması durumunda ise her bir hissedar mümkün olduğu takdirde, iştirak halinde mülkiyetin paylı mülkiyete çevrilmesini, mümkün olmaması durumunda ise ortaklığın giderilerek taşınmazın satışını dava edebilir.


Geri Dön