10 / 05 / 2024

Kayseri Şeker halka arz ediliyor! 106 milyon lira pay için 10 Mayıs'ta talep toplanmaya başlıyor! 

Kayseri Şeker halka arz ediliyor! 106 milyon lira pay için 10 Mayıs'ta talep toplanmaya başlıyor! 

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., 10, 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde talep toplayacak ve 106 milyon lira pay için halka arz gerçekleştirilecek. İşte ayrıntılar.



Ekonomimcom'da yer alan habere göre; yapılacak olan halka arzın, Kayseri Şeker için tarihi bir dönüm noktası olacağına dikkat çeken Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, konuya ilişkin açıklamasında "Kayseri Şeker’in yatırımcıya ve borsaya katma değer sağlayacağına inancım tamdır. Akıllı tarım, akıllı yatırıma dönüşüyor" ifadelerine yer verdi. 

Sermaye Piyasası Kurulu, Kayseri Şeker’in halka arz edilmesine 6 Mayıs 2023 tarihli ve 2023/26 sayılı bülteniyle onay verildiğini açıkladı. 

Halka arz edilecek olan Kayseri Şeker'in, ‘KAYSE’ hisse koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmesi ve Hisse fiyatı 16,27 lira şeklinde satışa sunulması planlanıyor. 

Kayseri Şeker halka arz ediliyor! 106 milyon lira pay için 10 Mayıs ta talep toplanmaya başlıyor! 

Dağıtımı gerçekleştirilecek pay miktarı 106 milyon lot olup, hedeflenen halka arz büyüklüğü 1 milyar 724 milyon 620 bin Türk Lirası olması halinde halka açıklık oranı yüzde 15,1 olarak gerçekleşecek. 

Kayseri Şeker halka arzında, payların yüzde 65’inin yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 25’inin yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 5’inin yurt dışı kurumsal yatırımcılara, yüzde 5’inin ise çalışan ve çiftçilerden meydana gelen yatırımcılara dağıtılacağı açıklandı. 

Halka Arza Gedik Yatırımın Konsorsiyum liderliğinde 36 aracı kurum ile katılım gösterilebilecek. 

Kayseri Şeker halka arz ediliyor! 106 milyon lira pay için 10 Mayıs ta talep toplanmaya başlıyor! 

Gelecek hafta içinde talep toplamaya başlayacak olan Kayseri Şeker, 9 Mayıs 2023 Salı günü saat 17:00’de şirketin 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda halka arz ile ilgili bir yatırım sunumu gerçekleştirecek. 

Çiftçi kuruluşu olan Kayseri Şeker’in 68. yılında halka arz edilerek, borsada işlem göreceğinin altını çizen Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, halka arzı tarihi bir dönüm noktası şeklinde işaret etti ve "Kayseri Şeker’in yatırımcıya ve borsaya katma değer sağlayacağına inancım tamdır. Bir büyük hedefimizi daha gerçekleştirmenin, bir büyük başarıya daha imza atmanın haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Hüseyin Akay, akıllı tarımın akıllı yatırıma dönüştüğünü belirterek, "Kayseri Şeker Ailesine, Türk tarımına, yatırımcılarımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun" ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı. 

A101'de 5 kilo ayçiçek yağı 137 TL'ye, 5 litre Vernel yumuşatıcı 65 TL'ye düştü! Sepet dolduracak kampanya!

Emekli olup çalışan EYT'lilerin izin ve kıdem tazminatı hakkı yanar mı? EYT'de şok detay! Peş peşe açıklandı!

Ülkeye giren parayla yatırım yapmak yerine lale devri yaşandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön