04 / 05 / 2024

Kayyım ücreti!

Kayyım ücreti!

Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelik hükümlerine göre kayyım ve görevlilere ödenecek ücretler ne kadardır? İşte yönetmelik kapsamında yer alan kayyım ve görevlilere ödenecek ücretler ile ilgili maddeler...



Kayyım ücreti!

Kayyım ve görevlilere ödenecek ücretler ile ilgili esaslar, Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelik kapsamında yer alıyor. Ücret ödemelerinde esas alınacak tutarlar yönetmelikte şu şekilde açıklanıyor:


Aylık ödenecek ücretlerin hesaplanmasında esas alınacak tutar; 13.000 gösterge rakamının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 154 üncü maddesi uyarınca tespit olunan aylık katsayı ile çarpımı sonucu bulunan tutardır.


Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelik hükümlerine göre kayyım ve diğer görevlilere ödenecek aylık ve yıllık ücret tutarları, yönetim hesabının bir önceki yıl gelirleri toplamının yüzde yetmişbeşini geçemez. Gerekli hallerde bu oranı on puana kadar artırmaya veya azaltmaya Bakanlık yetkilidir.


Ödenecek ücretler

Ödenecek aylık ücretler; 20 nci madde gereğince hesaplanacak tutarın;

Kayyım için; Ankara, İstanbul ve  İzmir  illerinde yüzde yüzellisini, diğer illerde yüzde yüzyirmibeşini,


Kayyım tarafından yetki devredilen veya görevlendirilen;


Defterdar yardımcısı veya millî emlâk dairesi başkanı için yüzde yüzünü,


Millî emlâk/emlâk müdürleri ve kayyımlık bürosu kurulan illerde büro başkanı için yüzde yetmişbeşini,


Millî emlâk/emlâk müdür yardımcıları için yüzde altmışını,


Diğer görevliler için ise yüzde kırkbeşini, geçemez.


              

Hazine avukatı tarafından kayyım adına takip edilen dava ve icra işlemleri nedeniyle lehlerine hükmolunup tahsil edilen vekalet ücretleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 146 ncı maddesindeki sınırın iki katını geçmemek üzere ayrıca kendilerine ödenir. Bu vekalet ücretlerinden limit fazlası olan paralar ayrı bir hesapta toplanır ve limitini doldurmayan Hazine avukatları ile muhakemat müdürlüğü bünyesinde görev yapan memurlara 22/3/1983 tarihli ve 83/6259 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Limit Dışı Kalan Vekalet Ücretlerinin Dağıtım Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri kıyas yoluyla uygulanmak suretiyle dağıtılır.


Gelirlerin yetersizliği durumu

Yönetim hesabı gelirlerinin yetersizliği nedeniyle, 21 inci maddeye göre belirlenen ücretlerin tamamının ödenememesi durumunda, hesaptaki para dikkate alınarak aynı maddede kademeler arasında belirlenen oranlar korunmak suretiyle ödeme yapılır.



Mal memurlarının kayyımlığı hakkında yönetmelik!
Mal memurlarının kayyım tayin edilmesine dair kanun!


Geri Dön