03 / 05 / 2024

Kazakistan Bitcoin cenneti olma özelliğini yitirebilir!

Kazakistan Bitcoin cenneti olma özelliğini yitirebilir!

Çin'in kripto para madenciliğini yasaklamasının ardından Bitcoin madencilerinin gözdesi haline gelen ve 'Bitcoin cenneti' olarak anılmaya başlayan Kazakistan'da dikkat çeken bir gelişme yaşandı.



Reuters'in haberine göre dünyanın ikinci büyük madencilik merkezindeki internet kesintileri, kripto para üretmek için kullanılan veri merkezlerini çevrimdışı duruma getirdiğinden Bitcoin'in küresel bilgi işlem gücünün yaklaşık yüzde 13 oranında düşmesine neden oldu.

Kazakistan Bitcoin cenneti olma özelliğini yitirebilir!

Kazakistan'da yaşanan internet kesintilerinin ardından sıkılaştırma düzenlemeleri geleceğine dair endişeleri artan bazı büyük madenciler, 'küresel kripto transfer merkezi' olarak tanımlanan bu ülkeden ayrılmak istiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön