03 / 05 / 2024

Kazakistan Bitcoin cenneti olma özelliğini yitirebilir!

Kazakistan Bitcoin cenneti olma özelliğini yitirebilir!

Çin'in kripto para madenciliğini yasaklamasının ardından Bitcoin madencilerinin gözdesi haline gelen ve 'Bitcoin cenneti' olarak anılmaya başlayan Kazakistan'da dikkat çeken bir gelişme yaşandı.



Kazakistan'daki ucuz enerjiden yararlanmak için operasyonlarını Çin'den Kazakistan'a taşıyan kripto para madencisi Vincent Liu, yaşanan olayların ardından operasyonlarını Kuzey Amerika veya Rusya'ya kaydırmayı düşünmeye başladığını söyledi.

Kazakistan Bitcoin cenneti olma özelliğini yitirebilir!

Liu, "İki veya üç yıl önce, istikrarlı siyasi ortam ve istikrarlı elektrik enerjisi nedeniyle Kazakistan'ı madencilik endüstrisinin cenneti olarak adlandırıyorduk. Ancak şimdi durum değerlendirmesi yapıyoruz. Sanırım operasyonların bir kısmını Kazakistan'da tutacağız ve bir kısmını başka ülkelere taşıyacağız" dedi.

Bitcoin'de 2022 yılında neler olacak?

Kur korumalı TL mevduat hesabı 131 milyar TL'yi geçti!

2022 sonunda dolar beklentisi 16,13 TL!

Altın fiyatları tırmanışa geçti!

Yabancılar 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldı!

Enflasyona karşı konuta talep artıyor!

Araba alacaklara büyük fırsat! 35 bin liraya kadar indirim yapılacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön