11 / 05 / 2024

KC Grup inşaatta yabancı bir ortakla anlaştı!

KC Grup inşaatta yabancı bir ortakla anlaştı!

KC, yabancı ortağa yarı hisseyi devredip yeni atılıma girecek



KC Grup, inşaatta yabancı bir ortakla perşembe günü el sıkıştı. KC Grup adına açıklamalarda bulunan Hızır Demir ve Tahir Erbarlas, ortaklığın yarı yarıya olacağını ve halihazırda süren 3 projenin dışında yeni projelere de girecekleri bilgisini verdi. KC Grup'un Pendik, Taşdelen ve Sarıgazi'de süren üç projesinde işlerin aksadığına ödemelerini geri almak isteyenlerin de bekletildiğine yönelik habere ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Erbarlas ve Demir, Pendik Binbirevler, Sarıgazi Sarıköy ve Taşdelen Güven Konutları'nda inşaatların devam ettiğini belirtti.

'AYLARDIR MASADAYIZ'
Aylardır yabancı ortakla masada olduklarını ancak yabancıların ince eleyip sık dokuduğu için bir türlü imza aşamasına gelemediklerini belirten Erbarlas, "Perşembe günü akşam saat 7.30 gibi imzaları attık ve ortak olduk. 5 aydır her türlü detayı tek tek incelediler. Bunun için ortaklık bu kadar uzadı. Ancak yabancı şirket bizden bir hafta daha beklememizi rica etti. Bu hafta ortasında bir aksilik olmazsa kendileriyle birlikte basın toplantısı yaparak kamuoyuna ayrıntıları açıklayacağız" diye konuştu. Projelerinde aksamalarıyla ilgili olarak kendi deyimiyle 'eski KC hızında' gitmediğini kabul eden Erbarlas, ortak olacak yabancı ortağın sermaye artırımı yoluyla şirkete para koyacağını ve işlerin de daha hızlı ilerleyeceğini kaydetti.

'TESLİMATA DAHA VAR'
Yabancı ortağın girişiyle birlikte mevcut 3 bin kadar olan konut stoğuna yeni konutların da ekleneceğini söyleyen Erbarlas, konut alanların endişelenmesini gerektirecek bir durum olmadığını bugüne kadar 4 bin konutu teslim ettiklerini kaydetti. Erbarlas, inşaatların tesliminin 2010'da olduğunu ve henüz teslimat süresine gelmediklerini dile getirdi. Erbarlas ve Demir, Pendik'teki projenin 2 bin konut, 100 bin metrekarelik bir alışveriş merkezi ve 5 yıldızlı otel projesi olduğunu hatırlatarak bu arazinin sahibi olan Polisan Holding Başkanı Necmettin Bitlis'in de yabancılarla görüşüp olur vererek KC Grup'a destek verdiğini söyledi.
Sabah


Geri Dön