05 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm destek ödemeleri yükseldi! Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 

Kentsel dönüşüm destek ödemeleri yükseldi! Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm destek ödemelerinde artışa gidildiğine dikkat çekerek, kira yardımlarının 1150 TL'den 1500 liraya, 2000 TL'den 2600 liraya yükseldiğini açıkladı. 



Kurum, Esenler'de çalışılan alanın Türkiye'nin ve dünyanın en büyük kentsel dönüşüm alanı olduğunun altını çizdi ve "60 bin konutluk projemizin ilk etapta 4 bin 941 konutunu başlattık. İnşallah Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle cuma günü 2 bin 30 anahtarımızı Esenlerli vatandaşımıza teslim edeceğiz. Kalan konutları da yıl sonuna kadar tamamlayıp etaplar halinde toplamda 4 bin 941 konutu Esenler'deki dönüşüm sürecinde kullanmaya devam edeceğiz" dedi. Kurum, "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini de yapacağız" diyerek şunları kaydetti: 

""Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde 2002'den bugüne kadar TOKİ eliyle 1 milyon 170 bin konutun dönüşümünü sosyal konut projelerimizle, içine yapılan 26 bin sosyal donatı ile yürütüyoruz. İnşallah eylülde Cumhurbaşkanımızın paylaşacağı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini de yapacağız."

Bu projede gençlere, emeklilere, şehit ve gazi ailelerine, engelli vatandaşlara ayrılacak kontenjanlarla beraber vatandaşların yanında olmayı sürdüreceklerini dile getiren Kurum, bugüne kadar 81 ilde 3 milyon konutun dönüşümünü sağladıkların aktardı. Kurum, 2035'e kadar deprem ve kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir alanın kalmaması için çalıştıklarına dikkat çekti ve İstanbul ölçeğinde bugün 1,3 milyon dönüşmesi gereken yapı olduğunu paylaştı.

Kentsel dönüşüm destek ödemeleri yükseldi! Bakan Kurum dan son dakika açıklaması!  

İstanbul'da 412 milyon metrekarelik alanda 188 ayrı projenin sürdüğüne vurgu yapan Kurum, "Esenlere gelirsek, burası 8 milyon metrekarelik bir alan. Esenler'de depreme karşı riskli yapı stoğunu bertaraf etmek için belediyemizle beraber ortak bir çalışma yürütüyoruz. Esenler'e 2009'da depreme karşı dayanıksız yapı stoğu yüzde 86'ydı" dedi ve bu oranın bugün yüzde 57'ye düştüğünü belirtti. "İnşallah rezerv alanda üreteceğimiz konutlarla birlikte Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini kararlı bir şekilde yürütmeye devam edeceğiz" diyenKurum, uradaki konutların yüzde 45'ini Esenler'deki dönüşüm sürecinde, yüzde 55'ini de İstanbul'da farklı riskli bölgelerdeki dönüşüm için rezerv konut olarak kullanılacağını dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm destek ödemeleri yükseldi! Bakan Kurum dan son dakika açıklaması! 

KENTSEL DÖNÜŞÜM DESTEKLERİ YÜKSELDİ 

Murat Kurum, "Kentsel dönüşümde kira miktarını bugün itibarıyla 1500 liraya çıkarıyoruz" diyerek kira desteklerinin yükseldiğini de açıkladı. "Proje bazında 2000 liraya kadar çıkan alanlarımız var. Konut maliyetlerine ilişkin destek olabilmek amacıyla vatandaşlarımıza bakanlığımız 600 bin liraya kadar kredi desteğinde, 600 baz puanda destek sağlamış olacak" diyen Kurum, "400 bin lira ve 400 baz puandı. Bunu da 600 bin lira ve 600 baz puana çıkarıyoruz" açıklamasında bulundu.

Kira yardımlarını Eylül ayı itibarıyla bölgesel şekilde değişmek koşuluyla1.500 TL'ye yükselttiklerine dikkat çeken Kurum, "2000 lira olan yerlerde de kira yardımlarımızı 2600 liraya çıkarmış oluyoruz" dedi. 

Kentsel dönüşüm kiracılarına müjde! Kira yardımı fiyatları arttı! Bu fırsat kaçmaz

İstanbullulara müjde! Ağır derecede çürük binalar yıkılacak, kira yardımı 3 kat artacak! Ekrem İmamoğlu resmen açıkladı!

Kira ve konut fiyatlarının sebebi emlakçılar mı? İktidar emlakçılar için düğmeye bastı


Geri Dön