17 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde 'Yarısı Bizden' kampanyasında son 5 gün!

Kentsel dönüşümde 'Yarısı Bizden' kampanyasında son 5 gün!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen Yarısı Bizden Kampanyası'nda başvuruların bitmesine son 5 gün kaldı.



YARISI BİZDEN KAMPANYASINDA SON 5 GÜN!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen Yarısı Bizden Kampanyası'nın başvurularının bitmesine son 5 gün kaldı.

BAŞVURULAR 900 BİNE YAKLAŞTI!

Devletin dönüşüm bedelinin yarısını karşılayacağı kampanyada toplam başvuru sayısı 900 bine yaklaştı.

Yarısı bizden kampanyasına başvurular yoğun bir şekilde devam ediyor. Dün itibarıyla başvuru sayısı 220 bini geçerken, başvurulan bağımsız bölüm sayısı ise 900 bine yaklaştı. 

'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden' projesiyle İstanbul'da 5 yıl içinde depreme dayanıksız binanın kalmaması hedefleniyor.

Kentsel dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında son 5 gün!
EN ÇOK BAŞVURU BAHÇELİEVLER'DEN!

İstanbul'da en çok başvuru Bahçelievler'den geldi.  Bahçelievler semtinde vatandaşlardan 6 bin 84 bina için, 22 bin 600 başvuru geldi. Onu 19 bin 105 başvuru sayısıyla Bağcılar, 16 bin 744 sayısıyla Güngören izledi. Üsküdar'dan 14 bin 645, Fatih'ten 12 bin 335, Avcılar'dan 11 bin 886 başvuru geldi.

EN AZ BAŞVURU ÇATALCA'DA!

Yarısı bizden kampanyasına en az başvuru ise Çatalca, Şile ve Adalar bölgesinden geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları başvuruda bulunulan binaların ön incelemelerini yapma için keşif raporu hazırlamaya başladı. Gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanan bina için protokol hazırlanacak, proje aşamasına geçilecek. Daha sonra ruhsat alınacak.


Geri Dön