03 / 05 / 2024

Kepez Mevlana Köprüsü törenle açıldı!

Kepez Mevlana Köprüsü törenle açıldı!

Büyükşehir Belediyesi' nin Düden Çayı üzerine inşa ettiği Kepez ilçesindeki 5 mahalleyi birbirine bağlayan Mevlana Köprüsü törenle hizmete açıldı.Törende Başkan Mustafa Akaydın konuşma yaptı.



Kepez ilçesindeki 5 mahalleyi birbirine bağlayan Mevlana Köprüsü törenle hizmete açıldı. Başkan Mustafa Akaydın, köprünün bölge halkının ulaşımı için çok önemli olduğunu belirterek, "Kepez'e yaptığımız hizmetler bölgeye ekonomik canlılık sağlıyor. Kepez bu tür projeleri hak ediyor" dedi. 


Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kepez ilçesi Düden Çayı üzerinde yapımını tamamladığı Habibler ve Baraj mahallelerini, Şelale, Zeytinlik ve Altmova Düden mahallelerine bağlayan Mevlana Köprüsü'nün açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, İl Genel Meclis Başkam Cavit Arı, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Başkan Mustafa Akaydın, bölge halkına verdikleri sözü yerine getirmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. 



KEPEZ BU PROJELERİ HAK EDİYOR 


Başkan Akaydın, "50 metre uzunluğunda, 22 genişliğinde, 4 ayağı, 3 tane açıklığı olan bu köprünün çok önemli anlamı vardır. Şelale, Baraj, Zeytinlik, Habipler ve Altmova mahallelerinin ulaşımı bu köprü ile çok kolaylaştı. Köprünün devamında, Altmova imar planıyla yeni açılacak yollar ile bu bölge Havaalam ve Aksu'ya bağlanacak. Köprünün bir diğer bağlantı yolu ise Muammer Aksoy Caddesi'nden Batı Çevre Yolu'na ulaşımı sağlayacak. Bu Kepez'e 1 hafta içerisindeki ikinci önemli hizmetimiz. Bu tür projeler Kepez'e ekonomik canlılık katacak ve kaliteli bir Kepez ortaya çıkacak. Çok gururluyum, Kepez bu tür projeleri hak ediyor" dedi. 


MAHALLELİDEN AK AYDIN'A TEŞEKKÜR 


Baraj Mahalle Muhtarı Osman Uç ise Başkan Mustafa Akaydın'a köprünün mahalleye kazandırılmasından dolayı teşekkür ederken, "Bizlerin nasıl üç öğün yemek ihtiyacı varsa, bu köprü de bölge halkımız için o kadar ihtiyaçtır. Bu köprünün yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. 


Muhtarlar Başkan Akaydm'a mahallerine yaptıkları hizmetlerden dolayı plaket verdi. Başkan Akaydın, daha sonra Mevlana Köprüsü'nün açılış kurdelesini kesti. Mustafa Akaydm, mahalle halkıyla Mevlana Köprüsü'nü bir uçtan diğer uca yürüyerek geçti ve 'Güle güle kullanın' dedi. 


Antalya Hilal


Geri Dön