27 / 04 / 2024

Nenehatun Hanımlar Çarşısı törenle açıldı!

Nenehatun Hanımlar Çarşısı törenle açıldı!

Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi'nde Palandöken Belediyesi tarafından yapımına geçen Erzurum'un Palandöken ilçesinde belediye tarafından yapılan ve tüm iş yerlerinin sahibinin kadın olduğu "Nenehatun Hanımlar Çarşısı" törenle açıldı...



Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi'nde Palandöken Belediyesi tarafından yapımına geçen sene başlanılan çarşısının açılışına Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile kadın temsilcileri, iş yeri sahipleri ve vatandaşlar katıldı.


Açılışın ardından konuşan Başkan Bulutlar, Nenehatun Hanımlar Çarşısı'nın temelinin 2012 yılında atıldığını belirterek, çarşının bugün itibarıyla açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.


Bulutlar, açılışa bayanların ve erkeklerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Palandöken ilçesinde 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan çarşı, 2 milyon liraya mal oldu. Çarşı içerisinde 21 iş yeri var. Çarşıda her türlü iş yeri var. Belediyemiz tarafından yapılan ihaleye giren bayanlarımıza dükkanları verildi. 5 yıl boyunca bayanlarımız buraları işletecek. Belediyemiz tarafından ilçemizde yapılan çarşı Türkiye'de bir ilktir. Başka bir yerde örneği yok. Belediye olarak hep ilk yapamaya bugün olduğu gibi bugünden sonra da devam edeceğiz. Bayan kardeşlerimin bu işin üstesinden geleceklerine yürekten inanıyorum" diye konuştu.


Hanımlar Çarşısı Kadınlar Başkanı Sonur Mehmetalioğlu ise çarşı sayesinde ev kadınlarının iş kadını olduğunu vurgulayarak, "Çarşımızın bir AVM'den hiçbir farkı yok. Bayanlara böyle fırsatlar verirlerse ne kadar verimli olacaklarının burada herkese göstereceğiz. Bayanlarımız burada iş sahibi oldular ve onlar da iş imkanı verecekler. Çarşımızda el işlerinden tutun da aklınıza ne geliyorsa var. Tüm halkımızı 'Nenehatun Hanımlar Çarşısı'na bekliyoruz" dedi.


Çarşıya yoğun ilgi gösteren kadınlar da çalışmanın çok güzel olduğunu ifade etti.


Nenehatun Hanımlar Çarşısı'nda 21 iş yeri ile süs havuzu, dinlenme alanı, kafeterya ve yönetim odası bulunuyor.


AA


Geri Dön