04 / 05 / 2024

Kıdem tazminatı hesaplaması nasıl yapılır? Kıdem tazminatı şartları nelerdir?

Kıdem tazminatı hesaplaması nasıl yapılır? Kıdem tazminatı şartları nelerdir?

Tüm çalışanları yakından ilgilendiren kıdem tazminatı konusu gündemden düşmüyor. Kıdem tazminatı nedir, nasıl alınır? Kıdem tazminatı hesaplaması nasıl yapılır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Kıdem tazminatına dair tüm soruları sizler için yanıtladık...



KIDEM TAZMİNATI NASIL HESAPLANIR?

Kıdem tazminatı hesaplamasında; çalışılan her tam yıl için 30 günlük brüt ücret tutarından ödeme yapılıyor. Bir yıldan artan süreler de oranlanarak hesaplamaya dahil ediliyor. 

Kıdem tazminatı hesaplamasında işçiye verilen ücretin yanı sıra, kendisine düzenli olarak ödenen tüm para ve para ile ölçülebilen menfaatler de dikkate alınıyor. Her tam çalışma yılı için ödenen kıdem tazminatı tutarı, fesih tarihinde geçerli olan kıdem tazminatı tavanı ile sınırlandırılıyor. 

Kıdem tazminatı hesaplaması nasıl yapılır? Kıdem tazminatı şartları nelerdir?

KIDEM TAZMİNATI TAVANI NE KADAR?

2022 yılı kıdem tazminatı tavanı asgari ücretteki artışla birlikte 10 bin 596 TL oldu. 

 

İŞKUR'dan 4.270 TL ödeme! Tam 10 ay boyunca alabilirsiniz...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön