18 / 05 / 2024

Kıdem tazminatında son durum! Tavan fiyat arttı mı?

Kıdem tazminatında son durum! Tavan fiyat arttı mı?

Memur ve emekli zammı ile birlikte kıdem tazminatlarının en üst baremi de belli oldu. Açıklanan enflasyon farkına göre, 15 bin 371 TL olan kıdem tazminatının tavanı 17 bin 902 TL'ye çıktı.



2022 yılının son enflasyon rakamı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından aralık ayında aylık % 1,18, yıllık ise % 64,27 olarak açıkladı.

Bu verilre göre son 6 aylık enflasyon farkı ortaya çıkarak memur ve emeklilerin enflasyondan oluşan zam oranı da netleşmiş oldu.

MEMUR VE EMEKLİLERİN ENFLASYON FARKI BELLİ OLDU

Memur ve memur emeklilerinin enflasyondan doğan zam oranı yüzde 16,48, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı ise yüzde 15,4 alarak açıklandı.

Bu rakamlara göre ayrıca Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) 2 milyon 250 bin kişinin de merakla takip ettikleri kıdem tazminatı tavanı da bu oranda artmış oluyor.

TABAN ASGARİ ÜCRETE GÖRE

Kıdem tazminatında son durum! Tavan fiyat arttı mı?

2022 Temmuz ayında asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk zam sonrası işçilere ödenecek kıdem tazminatının yıllık taban tutarı 6 bin 471 TL olmuştu. 2022 Aralık'taki yüzde 54,6’lık asgari ücret 2023 zammı sonrasında kıdem tazminatında taban tutar 10 bin 4 TL'ye çıkmıştı.

TAVAN MEMUR MAAŞINA GÖRE


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön