27 / 04 / 2024

Kiğılı bu yıl 25 mağaza açacak!

Kiğılı bu yıl 25 mağaza açacak!

Özellikle yurtdışında mağazalaşmayı hızlandıran Kiğılı, bu yıl 450 milyon liralık ciro hedefliyor.Suerdem, “Bu yıl Türkiye’de 20-25 civarı mağaza açmayı, yurtdışında ise Çin dahil Almanya, İran, Irak, Hollanda, Avusturya’da 10 mağaza açmayı hedefliyoruz”



Kiğılı Üst Yöneticisi Hilal Suerdem, şirketinin 2013 yılı performansı, 2014 yılı hedefleri ile Tükiye’deki güncel ekonomik gelişmeler konusunda açıklamalar yaptı.


Gözü yurtdışında

Geçen yıl 6’sı yurtdışında 25 mağaza açtıklarını ve 360 mliyon lira ciroya ulaştıklarını vurgulayan Suerdem, bu yıl da yine yüzde 25 artışla 450 milyon liralık satış hedeflediklerini vurguladı.


Yüzde 8 artış var

Suerdem, “Bu yıl Türkiye’de 20-25 civarı mağaza açmayı, yurtdışında ise Çin dahil Almanya, İran, Irak, Hollanda, Avusturya’da 10 mağaza açmayı hedefliyoruz” dedi. Şirketin 2013 sonu itibariyle 237 mağazası bulunuyor.


Şirketinin metrekare başına perakende cirosu hakkında da bilgi veren Suerdem, geçen yıl bu konuda yüzde 8’lik bir artış yakalandıklarını açıkladı. Buna göre mağazalarda satış metrekare başına 5 bin 500 dolar civarına kadar yükseldi.


Döviz kuru artışı olumsuz etkiliyor

Dö­viz ku­run­da­ki ha­re­ket­li­li­ğin et­ki­le­ri­ni de­ğer­len­di­ren Hi­lal Su­er­dem, şun­la­rı söy­le­di: “Bu ha­re­ket­li­lik, re­ka­bet­çi or­tam­da dü­şen kâr marj­la­rı ve ar­tan ma­li­yet­ler ile pe­ra­ken­de dün­ya­mı­zı ne­ga­tif yön­de cid­di oran­da et­ki­li­yor. Dö­viz ku­run­da­ki bu ha­re­ket­li­lik ma­ğa­za­laş­ma he­def­le­ri­mi­zi de olum­suz yön­de et­ki­le­di.”


ZEYNEP CEYLAN - BUGÜN GAZETESİ


Geri Dön