28 / 04 / 2024

Kiğılı Rusya'da mağaza açmayı hedefliyor!

Kiğılı Rusya'da mağaza açmayı hedefliyor!

Çin'de mağaza açan ilk Türk giyim markası olan Abdullah Kiğılı, Rusya pazarına girme hedefinde. Çin'de Türkiye'dekinden 5 kat fazla ciro yapan marka Rusya'da yatırım yapma kararı aldı..



ÇİN'DE mağaza açan ilk Türk giyim markası olan Abdullah Kiğılı, Rusya pazarına girme hedefinde. 

Geçen yıl Çin'in Guangzhou şehrinde açılışını yaptığı mağazada Türkiye'dekinden 5 kat daha fazla satış ve ciro yapan marka buradan aldığı motivasyon ile Rusya'da yatırım yapma kararı aldı. Yurt dışı yatırımlarında ince eleyip sık dokuduklarını belirten Kiğılı CEO'su Hilal Suerdem, Rusya'ya 2 yıl içinde 3-5 mağaza ile gireceklerini söyledi. Çin pazarından beklenmedik şekilde iyi sonuçlar aldıklarını belirten Suerdem "Türkiye'ye göre 5 kat daha fazla kazanıyoruz. 


2015'e kadar 150 mağaza hedefimiz var Çin pazarında, sonrasında hızlı büyüyeceğiz" dedi. Rusya'da birçok Türk perakendecisi olmasına rağmen Kiğılı'nm yeni girme niyetini "Biz işimizi sağlam kazığa bağlayarak giden bir firmayız" cümlesiyle açıklayan Suerdem "Biz açalım da arkadan sonradan devamı gelir mantığı ile çalışmıyoruz. 

Gelecek planlarını hesaplayarak başlıyoruz işimize. Çok ciddi araştırmalar yaptık. Bir an önce Rusya pazarına girmek istiyoruz. 


Doğru partner ile ilgili sorunumuz var. Bunu halledip ilk etapta Moskova olmak üzere ülkenin birçok bölgesinde çoğalacağız" dedi. Yurt dışında en güçlü oldukları pazarlardan birinin de Azerbaycan olduğunu söyleyen Suerdem, Afrika bölgesi ile de ilgili olduklarını dile getirdi. Türkiye'de perakende kavramının cadde mağazacılığından AVM'lere doğru kaydığını söyleyen Suerdem, bazı bölgelerde yapılan gereksiz yatırımların kötü sonuçlar doğurduğunu belirtti. 


Bizi almayacak AVM yok 


İstanbul'daki AVM fazlalığına değinen Suerdem "Çok küçük bir ilçede bile 5 AVM'nin bulunduğunu görüyoruz. Fizibıl olmayanlar ise kapatmak zorunda kalıyor. Öyle AVM'ler de var ki Türk markalarını bile almıyorlar. İçerisi dünya markalarından oluşuyor. Bu tür yerler parmakla sayılacak kadar az. Ancak bizi almayan hiçbir AVM yok, bu da markanın gücüyle doğru orantılı" dedi. 

Çin'de bes kat kazandı Rusya pazarına giriyor Giyim markası Abdullah Kiğılı, gecen yıl Çin'de açtığı mağaza beklentilerin çok üzerinde satıs yapınca, yurt dışı yatırımlarına hız verdi. Marka 2 yıl içinde Rusya pazarına da bes mağaza ile girmeyi planlıyor. 



ABDULLAH BEY İN İSMİ AVM'LERDE AVANTAJ SAĞLIYOR 


ABDULLAH Kiğılı markasının Abdullah Bey ile özdeşleştiğini belirten Suerdem, bu durumun dezavantaj yarattığını da ifade etti. Abdullah Kiğılı'nın Abdullah Kiğılı markasının önüne geçtiğini dile getiren Suerdem "Bu bir handikap olarak da gözüküyor açıkçası. Kurumsal bir yapının içinde kişinin ismi çıkması cok da doğru değil. Ancak AVM'lerde, kiralamalar da reklam anlaşmalarında kişinin gücü size bir avantaj sağlıyor" diye konuştu. Mağazaların camlarında asılı olan yüzde 90'a varan indirim reklamlarına da değinen Suerdem "Hiçbir müşteri akılsız değil. 

Ne yazıyorsa o olmalı. Müşteri markaya küserse kendi ayağımıza sıkmıs olursunuz o zaman" dedi. 


Star



Geri Dön