21 / 05 / 2024

Kilis-Polateli OSB'de son durum ne?

Kilis-Polateli OSB'de son durum ne?

Arsa fiyatlarını yüzde 200 artıran Kilis-Polateli OSB Amanos dağlarından geçecek Amanos Tüneşi ile Kilis İskenderun Limanı'na bağlanacak. Kilis-Polateli OSB projesinin 2 yıl içerisinde faaliyete geçmesi planlanıyor.




Kilis’te, büyük bir istihdam alanı oluşturacak olan Kilis-Polateli OSB projesinin 2 yıl içerisinde faaliyete geçmesi planlanıyor. ÇED raporunun olumlu olarak sonuçlandığı Kilis-Polateli OSB Türkiye'nin en büyük OSB yatırımı olma özelliği taşıyor.


Arsa fiyatlarını yüzde 200 artıran Kilis-Polateli OSB Amanos dağlarından geçecek Amanos Tüneşi ile Kilis İskenderun Limanı'na bağlanacak. 30 bin dönüm arsa alanı üzerinde hayata geçirilecek olan Kilis-Polateli Organize Sanayi Bölgesi'nde inşaatların yakın zamanda başlaması planlanıyor.


Kilis- Polateli- Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, ÇED Yönetmeliğinin Geçici 1. Maddesi kapsamında “Çevresel Etki Raporu” Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Müdürlüğü tarafından olumlu olarak değerlendirilmişti.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön