18 / 05 / 2024

Kimse bunun olacağını düşünmemişti! Gözler ara zamma çevirildi

Kimse bunun olacağını düşünmemişti! Gözler ara zamma çevirildi

Asgari ücrete yapılan zam sonrası vatandaş rahat bir nefes alacakken diğer ürünlere gelen zam daha yeni maaşlar cebe girmeden eridi. Gözler yapılacak olan ara zam haberlerine çevrildi.




Maaşlar yapılan zamlar sonrası arka arkaya gelen diğer zamlarla hüsrana uğrayan 13 milyon SSK, BağKur ve Emekli Sandığı emeklisine bir şok daha yaşatıldı.Vatandaş gelecek ara zam müjdesini beklerken, kötü haber geldi.


MAAŞLAR CEPTE ERİDİ

Ocak 2023 senesinde memur ve emekli maaşlarına yapılan yüzde 30'lük zam herkesin mutlu etmişti. Maaşlarına yükselmesiyle beraber zamlar da yapılmaya başlandı. 
Vatandaşın elindeki para yok olurken herkes yapılacak olan ara zamma döndü.


GÖZLER ARA ZAMMA DÖNDÜ

Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere 2 kez zam uygulanırken, SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklileri de ara zam haberini beklemeye başladı. Asgari ücrete yapılan zammın aynısı bekleyen emeklilerin el boş döndü.

Yetkililerden henüz bu yönde bir açıklama gelmedi.

"Asgari ücret", İngilizce'de "asgari ücret" olarak çevrilebilen Türkçe bir deyimdir. Bu terim, bir işverenin yasal olarak çalışanlarına Türkiye'de çalışmaları  karşılığında ödemekle yükümlü olduğu en düşük ödeme tutarını ifade eder. Asgari ücret her yıl hükümet tarafından belirlenir ve işçiler için temel bir yaşam standardı
 sağlamak üzere belirlenir.

 Bu miktar, enflasyon ve yaşam maliyetindeki değişiklikleri hesaba katmak için her yıl ayarlanır. Bazıları yetenekleri çekmek ve elde tutmak için daha yüksek ücretler ödemeyi tercih etse de, işverenlerin kanunen çalışanlarına en azından asgari ücreti ödemesi gerekir.

Asgari ücretin yalnızca temel bir yaşam standardı sağladığını ve bir bireyin veya ailenin tüm masraflarını karşılamaya yetmeyebileceğini belirtmekte fayda var. Türkiye'de pek çok insan, ek işlerde çalışmak, kendi işini kurmak veya devlet yardımı almak gibi başka yollarla gelirini tamamlıyor.

Kimse bunun olacağını düşünmemişti! Gözler ara zamma çevirildi
"Emekli", İngilizce'de "emekli" olarak çevrilebilen Türkçe bir kelimedir. Bu terim, emeklilik yaşına ulaşmış ve Türkiye'de işgücünü bırakmış bir kişiyi ifade eder. Türkiye'de emeklilik yaşı işin türüne ve işçinin cinsiyetine göre değişmektedir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön