01 / 05 / 2024

M1 Merkez Konya AVM'de Dünya Diyabet Günü bilinçlendirme etkinliği!

M1 Merkez Konya AVM'de Dünya Diyabet Günü bilinçlendirme etkinliği!

M1 Merkez Konya AVM ziyaretçileri 14 Kasım 2013 Perşembe günü Dünya Diyabet Günü kapsamında konunun uzmanları tarafından bilgilendirilecek, gün boyunca devam edecek bilgilendirme etkinliğinde kan şekeri ölçümü de yaptırabilecekler...



Yaşam tarzındaki hızlı değişim ile birlikte diyabet hastalığının görülme sıklığının artması sebebiyle 1991 yılından itibaren Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tüm dünyada Diyabet Kampanyaları düzenlenmeye başlanmış ve 14 Kasım, Dünya Diyabet Günü ilan edilmiştir. 


Dünya Diyabet Günü kapsamında M1 Merkez Konya AVM’de yapılacak etkinlikte ülkemizde yapılan araştırmalarda bireylerin diyabet hastalıklarının farkında olmadıkları konusuna dikkat çekilerek ziyaretçiler, hastalığın belirtileri, sebepleri ve komplikasyonları hakkında bilgilendirilecekler. Ayrıca; belli periyotlarla yapılacak kan kontrolleri ve önceden alınacak tedbirlerle diyabetin neden olacağı organ hasarlarından korunma yöntemleri gibi son derece önemli bir konuda da bilinçlendirilecekler. 


M1 Merkez Konya AVM, Dünya Diyabet Günü boyunca diyabet ve hastalığa yakalanma riskini en aza indirgemek için yapılması gerekenlerin uzmanlar tarafından anlatılacağı önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak… 


M1 Merkez Konya AVM Müdürü Nuri Şener: “Son yıllarda hem ülkemizde hem de tüm dünyada bireylerin yaşam kalitesini etkileyen ve tüm hastalıklarda olduğu gibi bu hastalıkta da erken teşhis ve tedavinin önemi, konunun uzmanları tarafından halkımıza aktarılacak. Bu önemli bilinçlendirme etkinliği Hayatın Merkezi’nde gerçekleştirmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.


Geri Dön