21 / 05 / 2024

Kira anlaşmazlığında ev sahiplerinin de kiracıların da bilmesi gereken çok önemli detay

Kira anlaşmazlığında ev sahiplerinin de kiracıların da bilmesi gereken çok önemli detay

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki davalara her geçen gün yenileri eklenirken ev sahiplerine doğrudan kiracıyı tahliye etme hakkı tanıyan 10 yıl kuralında gözden kaçan detayı Posta Gazetesi Yazarı Doğan Heper yazdı.



Heper, kiracısının 10 yılının doldurmak üzere olduğunu süre dolduğunda tahliyesini mi istemesi gerektiğini yoksa yüzde 25 zam mı yapması gerektiğini soran okuyucusunu, sürenin dolması konusunda yapılan hesaba dikkat etmesi gerektiği yönünde uyardı.

Doğan Heper, Posta Gazetesi'nde yer alan köşe yazısında, kiracının on yılını doldurma halinin kira başlangıcından itibaren değil kira sözleşmesi sona erdikten sonraki uzatma süresi olarak 10 yılın hesaplanması gerektiğini ifade etti.

Bu kurala göre; kiracının tahliyesi için on yıl artı kira sözleşmesinde yazılı olan sürenin dolması gerektiğini dile getiren Heper, "Kira sözleşmesi bir yıllık ise kiracının tahliyesi için 11 yılın dolması, kira sözleşmesi beş yıllık ise kiracının tahliyesi için 15 yılın dolması gerek" ifadesini kullandı

5 yıllık süre sonunda kiranın güncellenmesi

 


Geri Dön