28 / 04 / 2024

Kira beyannameleri son gün 25 Mart!

Kira beyannameleri son gün 25 Mart!

Kira gelirleri için vergi ödemelerinden önce beyanname verilmesi gerekiyor. Beyannameyi istisna bedelinden yüksek gelir elde edenler veriyor. 2015 yılı vergisi için kira beyannameleri son gün 25 Mart...



Kira beyannameleri son gün 25 Mart!

Kira gelirleri için vergi ödemelerinden önce beyanname verilmesi gerekiyor. Beyannameyi istisna bedelinden yüksek gelir elde edenler veriyor.


Vergi beyannamesi, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile internet üzerinden de verilebiliyor.


Beyanname normal (adi) posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılıyor. 


Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılır.


Mükelleflerin, 1 Ocak 2014 - 31 Aralık 2014 dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için 1 MART - 25 MART 2015 tarihleri arasında beyannamelerini vermeleri gerekmektedir.


Gelir Vergisi;

Başkanlığım internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),

Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak,

Anlaşmalı bankalardan,

Tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor.


GMSİ istisna 2015!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulis.com




Geri Dön