11 / 05 / 2024

kira beyannamesi günü

kira beyannamesi günü

Kira gelirleri için vergi ödemelerinden önce beyanname verilmesi gerekiyor. Beyannameyi istisna bedelinden yüksek gelir elde edenler veriyor. 2015 yılı vergisi için kira beyannameleri son gün 25 Mart...

CHP Milletvekili Gürsel Erol, Bakan Mehmet Özhaseki’ye fahiş kira artışlarını sordu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yurttaşların son dönemlerde en çok şikayetçi olduğu konu olan ve gündemden düşmeyen kira artışlarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sordu. 

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Kira beyannamesi verme süresi 2024! Kira beyannamesinde bu harcamalar gider gösterilebilir! Evi kirada olan hemen baksın

Kira beyannamesi verilirken, yapılan bazı harcamalar kira gelirinden düşülebiliyor. İşte kira beyannamesi verme süresi 2024 ve kira beyannamesinde eğitim harcamalarını gider olarak gösterme...

Kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024! Evi olanlar hemen baksın!

Geçtiğimiz sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi 1 Nisan'da sona erecek. Peki kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024!

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kanun devrede! Kira sözleşmesinde yeni dönem başladı! 15 gün süreniz var...

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren çok önemli kanun resmen devreye sokuldu. Arık kira sözleşmeleri kağıt üzerinde kalmayacak. İşte 15 gün içinde bunu yapmanız gerekiyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat...

Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Osmanlı'dan günümüze kira çıkmazı'' analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Kira geliri 9 bin 500 TL'yi geçenler hemen şimdi bakın! Son gün 31 Mart 2023! Ödemeyene ceza geliyor!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren vergide son gün yaklaşıyor. Kira geliri 9 bin 500 TL'yi geçenler hemen şimdi bakın! Son gün 31 Mart 2023! Ödemeyene ceza geliyor!

Kira geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa şimdi bakın! Son gün 31 Mart! Ödemeyene cezası var! 

Milyonlarca mükellefi ilgilendiren kira geliri vergisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Kira geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa şimdi bakın! Son gün 31 Mart! Ödemeyene cezası var! 

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladığı konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname verme süreci 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. Buna göre kira gelir beyannamesi için son 5 gün kaldı...

Kira tespit davası ne zaman açılır? Kira tespit davasının şartları nelerdir?

Kira tespit davası, kira bedelinin günün şartlarına uyarlanması için açılırken, bu davayı açabilmek için belirli zaman ve koşullar belirlenmiştir. Peki, kira tespit davası ne zaman açılır, şartları nelerdir? İşte, kira tespit davası hakkında bilinmesi gerekenler…

Kira kaç gün gecikirse ihtar çekilir?

Taşınmazını kiraya veren ancak kira bedelinin tahsilinde zorluk yaşayanlar kiracısına ne kadarlık bir gecikme halinde ihtar çekebileceğini merak ediyor. Peki, kira kaç gün gecikirse ihtar çekilir?

kira beyannamesi günü Haberi

kira beyannamesi günü

Kira beyannameleri son gün 25 Mart!

Kira gelirleri için vergi ödemelerinden önce beyanname verilmesi gerekiyor. Beyannameyi istisna bedelinden yüksek gelir elde edenler veriyor.


Vergi beyannamesi, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile internet üzerinden de verilebiliyor.


Beyanname normal (adi) posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılıyor. 


Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılır.


Mükelleflerin, 1 Ocak 2014 - 31 Aralık 2014 dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için 1 MART - 25 MART 2015 tarihleri arasında beyannamelerini vermeleri gerekmektedir.


Gelir Vergisi;

Başkanlığım internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),

Anlaşmalı...