27 / 04 / 2024

Kira sorunu sürerken, sektörden 'Kiralar semte göre belirlensin önerisi' geldi!

Kira sorunu sürerken, sektörden 'Kiralar semte göre belirlensin önerisi' geldi!

Türkiye'de en çok konuşulan konulardan bir tanesi olan kira artışı sorunu devam ederken Tüm Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Değirmenci'den 'Kiralar semte göre belirlensin önerisi' geldi.



Türkiye'de en çok konuşulan konulardan bir tanesi olan kira artışı sorunu devam ederken sektörden de öneriler peş peşe geliyor.

Batman Tüm Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada Batman'da kimi iş yeri kiralarının 150 bin liraya kadar yükseldiğini dile getirdi.

Açıklamasında konut satışları ciddi anlamda düşerken kiraların da bir o kadar yükseldiğini dile getiren Mehmet Emin Değirmenci, bu duruma bir anlam veremediklerini de kaydetti.

Özellikle fahiş iş yeri kiraları sebebiyle pek çok esnafın kiralarını ödeyemeyip kepenk kapatmak zorunda kaldığını, birçoğunun da sokak aralarına taşındığını dile getiren Mehmet Emin Değirmenci, bu sorunun ciddi mağduriyetlere neden olduğunu söyledi.

Mehmet Emin Değirmenci açıklamasında mülk sahiplerini kira artışlarında vicdanlı olmaya, yetkilileri ise bu soruna karşı kalıcı çözüm bulamaya davet etti.

Kira sorunu sürerken, sektörden Kiralar semte göre belirlensin önerisi geldi!

KONUT SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ

2023'te hem iş yeri hem de daire kiralarının bayağı yükseldiğini dile getiren Mehmet Emin Değirmenci, "Bu nedenle esnaf çok perişan bir durumda ve kendi kiralarını çıkaramıyorlar. 2024'e girdik ve şu anda kiralık konut fiyatları sabit kalmış durumda. Konut kredileri yüzde 45'lere kadar yükseldiği için konut satışları da düşüyor." dedi.

AYLARCA KİRA ÖDEYEMEYEN VAR

Yaptığı açıklamada 2024 yılı itibariyle kira fiyatlarının ise pek değişmediğini kaydeden Değirmenci, şunları söyledi: "Elit kesimlerin kaldıkları mahallerde de kira fiyatları fahiş derecede arttı. Esnaf çalışıyor fakat kirasını çıkaramıyor. Diyarbakır Caddesi üzerinde bir dükkânın kirası 150 bin TL'ye kadar çıktı. Esnaf günlük ne kadar satış yapması gerekiyor ki bu kirayı çıkarsın. Aylarca kirasını ödeyemeyenler var. Kirasını ödemek için malını ucuza satanlar var. Bu fahiş kiralara çözüm bulunursa iyi olur."

KİRALAR SEMTLERE GÖRE BELİRLENSİN

Esnafların gelirinin çok üstünde kira ile karşı karşıya kaldığına değinen Değirmenci, "Yüksek kiralar nedeniyle esnaf ana caddelerden sokak aralarına taşınmak zorunda kaldı. Esnaf artık ara sokaklara kaçmak zorunda kalıyor. Bu nedenle daire ve iş yeri kiraları semte göre belirlenmelidir." diye konuştu.

 

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

Yüksek kira artışları esnafa kepenk kapattırdı!

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri 2. Etap'ın teslim tarihi açıklandı!


Geri Dön