Kira sözleşmesi nasıl resmiyet kazanır?
Bir gayrimenkul kiralamak istediğinizi veya bir gayrimenkulünüzü kiraya vermek istediğinizi farz edelim. Bu noktada karşı taraf ile nasıl bir kira sözleşmesi imzalanmalı? Kira sözleşmesi nasıl resmiyet kazanır?
Kira sözleşmesi nasıl resmiyet kazanır?
Bir gayrimenkul kiralamak istediğinizi veya bir gayrimenkulünüzü kiraya vermek istediğinizi farz edelim. Bu hususta, karşı tarafla bir kira sözleşmesi imzalamanız gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi resmi midir? Kira sözleşmesi nasıl resmiyet kazanır?
Kira sözleşmelerinde, taşınmaz sahibi ile kiracısı arasında yapılan anlaşmaya dair bilgilere yer veriliyor. Örneğin kiralanan taşınmazın hangisi olduğu, sözleşmesinin kaç senelik olduğu, kira bedeli, kiranın ne kadar olduğu ve kiranın ne zaman ödenmesi gerektiği gibi hususların kira sözleşmesinde belirtilmesi gerekiyor.
Kira sözleşmesinin resmiliği..
Kira sözleşmesinin, taşınmaz malın sahibi ve kiracısı tarafından imzalanması halinde bu sözleşme resmiyet kazanmış oluyor. Ancak, sözleşmenin imzalandığı tarihin de belirtilmesi gerekiyor.
Kira sözleşmesi, noter huzurunda da imzalanabiliyor. Kira sözleşmesini noter huzurunda imzalamak, ileride yaşanabilecek sorunların önüne daha çabuk geçmesi açısından çok tercih ediliyor.
Kira sözleşmesi örneği..
Dairesi
Mahallesi
Cadde/Sokağı
Numarası
Kiralananın Cinsi
Kiralayan Adı Soyadı
Kiralayanın T.C. Kimlik No
Kiralayanın Adresi
Kiracının Adı Soyadı
Kiracının T.C. Kimlik No
Kiracının Adresi
Akdin Başlangıç Tarihi
Akdin Süresi
Yıllık Kira Bedeli
Aylık Kira Bedeli
Kira Bedelinin Ödeme Şekli
Kiralananı Kullanım Şekli
Kiralananın Durumu
Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar
Tarafların imzaları
Tarih
Kira sözleşmesi kanunu 2014!
Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com