24 / 07 / 2024

Kira yardımında detaylar açıklandı! 60 bin liraya kadar destek

Kira yardımında detaylar açıklandı! 60 bin liraya kadar destek

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında yaralar sarılıyor. AFAD tarafından barınma desteğine yönelik detaylar belli oldu. İşte başvuru detayları...




Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından deprem bölgesinde konutları hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi ve kiracılar için son dakika açıklaması yapıldı. Afetzede ailelere 15 bin TL'lik taşınma yardımı verilecek. Ayrıca iki ay boyunca ev sahibi olanlara aylık 5.000 TL olmak üzere toplam 60.000 TL; kiracılara ise aylık 2.000 TL olmak üzere toplam 24.000 TL'lik kira yardımı verilecek.

Deprem bölgesinde konutu Çevre Şehircilik ve İlkim Bakanlığı tarafından hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracı vatandaşlarımız için, "Afetzede Barınma Desteği" başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor.

Hatalı başvuru durumunda, "İPTAL" seçeneği kullanılarak yeniden başvuru yapılabilmekte.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön