24 / 07 / 2024

Kira yardımında detaylar açıklandı! 60 bin liraya kadar destek

Kira yardımında detaylar açıklandı! 60 bin liraya kadar destek

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında yaralar sarılıyor. AFAD tarafından barınma desteğine yönelik detaylar belli oldu. İşte başvuru detayları...




10- Konutu ağır hasarlı olup konteyner talebi bulunan afetzedeler barınma desteği alacak mı?

Konutu ağır hasarlı ev sahiplerinden konteyner talebi olanlara sadece 15.000 TL taşınma yardımı sağlanacak, barınma desteği yapılmayacak.

11- Ebeveynine ait konutta ikamet eden evli afetzedeler için barınma desteği yapılacak mı?

Evli afetzede, barınma desteği açısından ev sahibi kabul edilecek; konut yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ise 60.000 TL barınma, 15.000 TL taşınma desteği yardımı yapılacak.

12- Ebeveynine ait bir konutta ikamet eden boşanmış afetzedeler için barınma desteği yapılacak mı?

Boşanmış afetzede, barınma desteği açısından ev sahibi kabul edilecek. Konut yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ise 60.000 TL barınma, 15.000 TL taşınma desteği yapılacak.

13- Ebeveynine ait konutta ikamet eden bekâr afetzedeler için barınma desteği yapılacak mı?

Bekâr afetzede, barınma desteği açısından kiracı kabul edilip, 24.000 TL'lik barınma, 15.000 TL'lik taşınma yardımı yapılacak.

14- Dede, babaanne gibi bir üst ebeveyne ait konutta ikamet eden afetzedelere barınma desteği yapılıyor mu?

İkamet edilen konut bir üst ebeveyne ait ise, afetzede barınma desteği açısından kiracı gibi kabul edilip, konut yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ise 24.000 TL'lik barınma, 15.000 TL'lik taşınma desteği yapılacak.

15- Hisseli konutlar için barınma desteği yapılıyor mu?

Hisseli konut sahiplerinden hasar gören konutta sadece ikamet eden kişiye konutun hasar durumuna göre barınma desteği yapılacak. Eğer hisse sahiplerinin hepsi hasar gören evde oturuyorsa konutun hasar durumuna göre belirlenen barınma desteği miktarı en çok hisse sahibine, hisseler eşitse ilk başvuruyu yapan kişiye ödenmekte. Ayrıca, hisse sahipleri kendi aralarında seçecekleri bir kişiye muvafakat vermek şartıyla bütün ödemenin sadece o kişiye yapılmasını da sağlayabilecekler.

16- Hasarlı konutta ikamet eden eşlerden hangisine barınma desteği verilecek?

Barınma desteği konutun tapuda kayıtlı olduğu kişi adına yapılacak.

17- Apartman görevlileri için barınma desteği verilecek mi?

Apartman görevlileri için; bu görevlerini resmi olarak belgelemeleri kaydıyla konutları yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ise 24.000 TL'lik barınma, 15.000 TL'lik taşınma desteği verilecek.

18- Sahip olunan birden fazla konutun her biri için ayrı ayrı barınma yardımı yapılacak mı?

Afetzedenin fiilen ikamet ettiği ve hasarlı olan konutu için hasar durumuna göre afetzedelere barınma desteği yapılmakta. Fiilen ikamet edilmeyen konut için barınma desteği yapılamayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön