10 / 05 / 2024

Kiracı en hızlı nasıl tahliye edilir?

Kiracı en hızlı nasıl tahliye edilir?

Kiracı ve ev sahipleri haklarını bilmelidir. Çoğu kiracı haklarını tam olarak bilmemektedir. Ev sahipleri hangi durumlarda kiracıları tahliye ettirir, Kiracı en hızlı nasıl tahliye edilir?” İşte yanıtlar!



KİRACI EN HIZLI NASIL TAHLİYE EDİLİR?

Kiracıyı tahliye etmenin birden çok yolu bulunmaktadır. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi için en hızlı yol ise kiracı hakkında tahliye talepli icra takibi başlatılabilir. Bu icra takibi sırasında, kiraya veren tarafından hem birikmiş kira alacağı hem de tahliye talep edilir.

1 YILLIK KİRA SÖZLEŞMESİ BİTİNCE EV SAHİBİ KİRACIYI ÇIKARABİLİR Mİ?

Kiracı ve ev sahipleri arasında bir kira sözleşmesi imzalanmaktadır. Kira sözleşmeleri bir yıl için imzalanmaktadır. Ancak ev sahibi kira sözleşmesinin bitimine dayanarak, yani bunu gerekçe göstererek kiracıyı tahliye edilemez. Eğer kanundaki sayılan tahliye sebeplerinin varlığı halinde kiracının evden çıkarılması mümkündür.

10 YILLIK KİRA SÖZLEŞMESİ NASIL FESHEDİLİR?

10 yıllık kira sözleşmesi olan kiracılar ve ev sahipleri bu konuya dair pek çok sorunun yanıtını aramaktadır. Ev sahibi, sözleşme süresinin bitişini neden göstererek kira sözleşmesini iptal edemez. 10 yıllık kiracının tahliyesi uzama süresi neden gösterilebilir. Kiracı ve ev sahibi arasında yapılan sözleşmeler kiracıların haklarını koruyucu niteliktedir. Ama on yıllık uzama süresi sonunda ev sahibi bu süreyi izleyen her uzama yılının sonunda en az üç ay önce bildirimde bulunarak herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.

KİRACIYI NEYİ ÖDER?

Kiracının tuttuğu konutla ilgili neyi ödeyip ödemediğine dair detaylar şöyledir; apartman aidatı gibi binaya ait bakım ve temizlik giderlerini kiracı karşılamaktadır. Binanın dışına dair bir boya veya herhangi başka bir işlemi ev sahibi ödemekle sorumludur. Kira kontratında aksi belirtilmediği sürece su, elektrik gibi faturaları da kiracının ödemesi gerekiyor. Bu masraflar kira bedelinden düşülmüyor.

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

TOKİ evlerini kiraya vermek yasak mı?

Bir tapu üç kişinin üstüne olur mu?


Geri Dön