16 / 05 / 2024

Kiracılar dikkat! 6 ay kuralını kimse bilmiyor! Bunu yaparsanız ev sahipleri haklı çıkar! 

Kiracılar dikkat! 6 ay kuralını kimse bilmiyor! Bunu yaparsanız ev sahipleri haklı çıkar! 

Ev sahipleri ve kiracılar son dönemde sık sık karşı karşıya geliyor. Her iki taraf da bazı durumlarda haklı bazı durumlarda haksız oluyor. Problemleri aralarında halledemeyen ev sahibi ile kiracılar mahkemelerin yolunu tutuyor. 



"SATILAMASIN DİYE YAPIYORLAR"

Kanal D'de yer alan habere göre; konuyla ilgili mikrofon uzatılan vatandaşlar, “Kiracı kesinlikle eve sokmuyor”, “Göstermeme hakkı yok”, “Satılamasın diye yapıyorlar. Çünkü çıktığı zaman yer bulamıyor” yorumlarında bulundular.

6 AY DAHA EVDE OTURABİLİR!

Her ne kadar kural gereği kiracının, ev sahibi evini satılığa çıkardığında adaylara göstermesi gerekse de son dönemde bu kurala uymayan kiracıların sayısının oldukça arttığı ifade ediliyor. Oysa ev satılsa bile kiracının 6 ay daha o evde oturabileceğine dair kanun bulunuyor. Bu kuralı bilmeyenler de evsiz kalmamak için satın alacak kişilere evleri göstermiyor. Kirada oturduğunuz ev satılsa dahi evi satın alan kişi sizi 6 ay evden çıkaramaz.

İstanbullular dikkat! Yılbaşında değişiyor! Bunu yapmayan faydalanamayacak!

Flaş! Otobüs biletlerinde yüzde 50 indirim!

Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor! 2023 market poşet fiyatı belli oldu! İşte o rakam...

İşte asgari ücret 2023 için ortaya çıkan rakam: 7 bin 845 TL


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön