02 / 05 / 2024

Kiracılar ev sahibi ile uzlaşamayınca soluğu mahkemede alıyor! Sonuç hüsran!

Kiracılar ev sahibi ile uzlaşamayınca soluğu mahkemede alıyor! Sonuç hüsran!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntı ve anlaşmazlıklar gün geçtikçe artarak devam ediyor. İki taraf uzlaşmaya varamadığı zaman mahkeme yolu gözüküyor.



Sosyal medya platformu X üzerinden https://twitter.com/atabzkrt 1881-193∞ @atabzkrt yaptığı yorum ev sahibi ve kşracı arasındaki anlaşmazlığın boyutunu biraz olsun yansıtıyor. Kiracı tahliyesi ile ilgili süreç ve sonrasında yaşananlar ile ilgili gelen yorumlar.


1881-193∞ @atabzkrt

Evsahibi'nin tahliye talebi doğrultusunda uzlaşma zemininde buluşmayıp mahkeme yolunu gösteren #kiracı'lar malesef umduğunu bulamıyor, kiracıların  tahliye oranı yüzde 99 üste bir de kaybedilen davaların masraflarını ve karşı avkt. ücretlerini ödemek durumunda kalıyorlar.

Mrt @Mrt86667577Mrt
Eski ev sahibiyle davalık olanlara ev kiralamıyor ev sahipleri. Davalık olmadan uzlaşmak en iyisi.


bloodseeker @_strgwyr_
Kardeşim umrunda mı kaybetmek sanıyorsun ? 2 yıl sürüyor bu süreçte kirası çöp kaldı zaten, en fazla vereceği 20 bin lira avukat masrafı 2-3 bin lira dosya masrafı, yeni eve çıksa en az 1 aylık kirası, üzerine taşınma masrafı… herkes yolunu buldu


Göcmen Pegasus @PegasusIzmirTR
malesef doğru değil çıkış taahütnamesine rağmen emekli bir çift yaşlı ve fakir olduğu için çıkmadılar yada samimi bulunmayan kendi kullanım diye yurtdışında yaşayanlar yine kaybettiler, çevremden örnekler.

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira tespit ve tahliye davası aynı anda açılabilir mi?

Boş taahhütname ile kiracıya tahliyeyi, Yargıtay onayladı...

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığında 4 önemli detay! Ne yapılabilir, ne yapılamaz?


Geri Dön