14 / 05 / 2024

Kiracılar kara kara düşünüyor! Yeni dönem artık karanlık olacak

Kiracılar kara kara düşünüyor! Yeni dönem artık karanlık olacak

Yakın zamanda ortalama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ev sahibi olmasının oldukça zorlaşacağını ifade eden piyasa uzmanı İslam Memiş, ev kiralarının artık TL ile değil döviz ile ödeneceğini belirtti. İşte tüm detaylar...



"EV KİRALAMALARI DÖVİZ İLE YAPILACAK"
Özellikle ev alımının azalması ile birlikte kira oranları artarken İslam Memiş, artık ev kiralarının döviz ile yapılmasının Türkiye gerçeği olacağını belirtti. Bu uyarıya ek olarak kiralamanın da değişeceğini ve oda kiralamaya döneceğini anlattı.

İslam Memiş, artık insanların odalarını resmi bir biçimde kiraya vermelerinin mümkün olabileceğini ancak bunun birçok kavgaya ve soruna yol açabileceğini anlattı.

Bunun yanında birden fazla ailenin tek bir evi paylaşması gerekebileceği ya da yurt dışında birtakım ülkelerde odluğu gibi oda kiralamanın yaygınlaşacağının mümkün odluğunu ifade etti.

Bu durumun mahremiyet riskini ortaya çıkarırken aynı zamanda yerel halk ile dışarıdan gelen ve döviz ile ödeme yapan kişiler arasında sorunlar çıkabileceğini anlattı. İslam Memiş, sözlerini insanların en kısa sürede ev almalarını tavsiye ederek noktaladı.


Geri Dön