28 / 04 / 2024

Kiracılar Platformu: Kiralar düşmüyor! Maaşın tamamı kiraya ödeniyor!

Kiracılar Platformu: Kiralar düşmüyor! Maaşın tamamı kiraya ödeniyor!

Kiracılar Dayanışma Platformu'ndan kiralar düşüyor açıklamalarına tepki geldi. Platform sözcüsü, kiraların düşmediğini, asgari ücret zammı için herkesin pusuya yattığını belirtti. 



Kiracılar Dayanışma Platformu, enflasyonun  üzerinde yükselişlerle fahiş seviyeleri gören kira rakamlarını protesto için Antalya’da Saat Kulesi’nin karşısında bir araya geldi. 

Daha önce yaptıkları çok sayıda eylem ve protesto yürüyüşünde, barınma şartlarının toplumun büyük bir kesimi için altından kalkılması güç bir soruna dönüştüğüne dikkat çeken platform üyeleri, seslerini duyurmak için Antalya’dan başkent Ankara’ya da yürüyüş düzenlemişti. 

Gazete Duvar'dan Ceren Deniz'in haberine göre; Platform sözcüsü Cengiz Kul, barınma problemi toplumun geneli için çözülmediği sürece Ankara’ya gidip hak aramaktan vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. 

Kiracılar Platformu: Kiralar düşmüyor! Maaşın tamamı kiraya ödeniyor!

Cengiz Kul, konuya ilişkin açıklamasında "Bizler kendi yağında kavrulan bir halk hareketi olarak bu meydanlardan sesimizi ilgili makamlara duyurmak, yaralarımıza derman aramak için çabalıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Mağdur kiracı arkadaşlarının kanunlar kapsamında haklarının korunmasını ve refah içinde kaliteli bir yaşam sürmelerini istediklerini aktaran Cengiz Kul, "Günümüzde bu ülkenin halkı artık yeme, içme ve giyinme sorununu  unutmuş, barınma sorunuyla karşı karşıya kalmıştır. Barınma sorunu insanları psikolojik ve maddi açıdan derinden etkilemiştir" açıklamasında bulundu. 

Kiracılar Platformu: Kiralar düşmüyor! Maaşın tamamı kiraya ödeniyor!

YASADIŞI TAHLİYELERE ENGEL OLUNSUN 

Konut sahiplerinin fahiş zam taleplerinin ve yasadışı tahliyelerin önüne geçilmesini istediklerinin altını çizen Kul, "Sosyal devletin kanunları çerçevesinde haklarımızın korunmasını, yasal olmayan tahliye kararlarının kaldırılmasını, fahiş kira artırımlarının engellenmesini, konut sahiplerinin kontrollü bir biçimde denetlenmesini istiyoruz" diye konuştu. 

Kiracılar Platformu: Kiralar düşmüyor! Maaşın tamamı kiraya ödeniyor!

KİRALARIN GERİLEDİĞİ ALGISI DOĞRU DEĞİL 

Kamuoyunda kiraların düştüğüne ilişkin yanlış bir algı oluşturulduğunu vurgulayan Cengiz Kul, "Bazı bakanların çıkıp ‘Kiralar düşüyor’ bilgisini neye dayanarak söylediklerini çok merak ediyoruz. Kiralar gerilemiyor, gıda fiyatları ucuzlamıyor. Asgari ücrete zam yapılacak diye herkes pusuya yattı bekliyor. Önceden maaş zamanlarını iple çekerdik. Şimdi maaş zamanı gelse de olur gelmese de" ifadelerine yer verdi. 

Cengiz Kul, maaşın tamamının kiralara gittiğine dikkat çekti ve "Kiralar düşmedi, birçok insan hâlâ aldığı maaşın tamamını kiraya veriyor. 1 aylık çalışmanın sonunda cebimizde 1 lira bile kalmıyor" şeklinde konuştu. 

Kiracılar Platformu: Kiralar düşmüyor! Maaşın tamamı kiraya ödeniyor!

Bu konudaki mücadelelerine çözüme ulaşana kadar devam edeceklerini belirten Kul, açıklamasını "Bizler Ankara’ya sorunla beraber çözümlerle de gittik. Ancak görüyoruz ki dikkate alınarak çözüm önerilerimize bakılmamış bile. Bakılmış olsaydı bu maddelerin toplum faydasına olduğu görülürdü. Kiracılar hem siyasilerin hem de yerel yönecilerin bu ağır şartları görüp çözüm amacıyla adımlar atmalarını bekliyor. Konutlarımızda Evlerimizde ailemizle huzurlu oturmak için barınma, yeme-içme, eğitim hakkımızı aramayı sürdüreceğiz" diyerek tamamladı.  

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılıyor!

Cristiano Ronaldo'nun Manchester'daki otel projesi finansman ve imar sorunu nedeniyle askıya alındı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Bunu yapmayan tapu işlemi yapamayacak! 


Geri Dön