21 / 05 / 2024

Kiracılara müjde! Fahiş kira fiyatlarına 6 aşamalı çözüm!

Kiracılara müjde! Fahiş kira fiyatlarına 6 aşamalı çözüm!

Fahiş kira fiyatlarına karşı başlatılan çalışmanın çerçevesi ortaya çıktı. Kira zamlarını sınırlamak amacıyla kapsamlı düzenleme gelecek.



1 YIL DAHA UZATILACAK

Ev kiralarını yüzde 25'le sınırlayan yasanını süresi 1 Temmuz tarihinde sona erecek. 2022 yılının haziran ayında getirilen bu uygulamanın bir sene daha uzatılması bekleniyor. Bu tarihe kadar yenilenen sözleşmelerde yüzde 25' oranındaki sınır uygulanmak zorunda olup düzenleme beş seneyi geçen sözleşmeleri ise kapsamıyor.

1 Temmuz tarihi öncesi ya da sonrası 5’nci senesini tamamlayan ev sahibi kiracıyla anlaşamazsa kira tespit davası açma hakkına imkânı bulunuyor. 5 senenin altında olan kira sözleşmeleri yönünde ise kira tespit davası açılamıyor.

 Kiracılara müjde! Fahiş kira fiyatlarına 6 aşamalı çözüm!

KORUMA YASASI ÇIKACAK

Kira artışına yasal fren düzenlemesi Adalet Bakanlığı koordinasyonunda ilgili bakanlıkların destekleriyle beraber yürütülüyor. Kira artışları için gerçekleştirilecek yasal düzenleme ile beraber "hapis, adli para ya da para cezası" olmak üzere 3 alternatif masada. Taşınmazın yaşı, metrekaresi, bulunduğu kat, konumu, niteliği göz önünde bulundurularak bölge değerleri belirlenecek.

İşte detaylar...

 


Geri Dön