09 / 05 / 2024

Kiracıların taşınmadan önce ev sahibine sorması gereken 10 çok önemli soru!    

Kiracıların taşınmadan önce ev sahibine sorması gereken 10 çok önemli soru!    

Ev kiralama işlemine başlamadan önce hemen şimdi dikkatlice okuyun! Kira sözleşmesini imzalamadan önce, beklenmedik durumları önlemek için gayrimenkul sahibine bazı sorular yöneltmek gereklidir. İşte ev sahiplerine sorulması gereken 10 önemli soru...



7 - BİNA DEPREME DAYANIKLI MI?

Emlak sahibiyle yapılan görüşmelerde, evin depreme karşı dayanıklılığı konusu mutlaka ele alınmalıdır. Evin deprem dayanıklılığı test edilip edilmediği de sorgulanmalı ve test sonuçları hakkında bilgi edinmek önemlidir.

Deprem dayanıklılığı testleri, evin yapısal sağlamlığını ölçmek için kullanılan önemli araçlardır. Bu testler, evin deprem esnasında nasıl davrandığını ve olası yapısal sorunları ortaya çıkararak düzeltilmesine yardımcı olurlar. Test sonuçları, evin güvenliği ve dayanıklılığı hakkında önemli bilgiler sağlayacaktır.

Ev sahibiyle yapılan görüşmelerde, deprem dayanıklılık testlerinin yapıldığı veya yapılmadığı hakkında net bilgi almak, evin gelecekteki depremlere karşı ne kadar güvenli olduğunu anlamak açısından büyük önem taşır. Bu şekilde, alıcılar ve kiracılar, evlerinin güvenliğini göz önünde bulundurarak daha bilinçli kararlar verebilirler.

Yargıtay dan kiracılara müjdeli karar: Tadilat masrafları artık mülk sahibinden istenebilecek!8 - EVDEKİ TADİLAT VE BAKIM DURUMU NEDİR?

Ev sahibine bu soruyu sormak, kiralamayı düşündüğünüz evin genel durumu hakkında önemli bilgiler edinmenize yardımcı olacaktır. Evde daha önce yapılmış olan tadilatlar, onarımlar ve bakımlar hakkında bilgi almak, potansiyel sorunları önceden tespit etmenizi sağlar. Eğer evde ciddi tadilat veya bakım gerektiren konular varsa, ev sahibiyle bunların nasıl ele alınacağına dair anlaşma yapılmalıdır. Ayrıca, evde olası problemlerin çözümü için bir tamirat ekipleriyle anlaşma yapılıp yapılmadığı da sorgulanmalıdır. Kiracılar, kiraladıkları evin iyi bakılmış olmasını ve sorunlarla karşılaşmamayı arzu ederler, bu yüzden tadilat ve bakım durumunu sormak önemlidir.

735 bin TL'ye 4+1 daire!9 - KİRALAMA SÜRESİ VE KOŞULLARI NELER?

Kiralama süresi ve koşulları, kiracının ve ev sahibinin taahhütlerini ve haklarını belirleyen kritik bilgiler içerir. Kiracılar, kira süresinin ne kadar olduğunu ve kira sözleşmesinin nasıl uzatılacağını anlamalıdır. Ayrıca, kira süresi boyunca meydana gelebilecek kira artışlarının olup olmadığını öğrenmek de önemlidir. Bazı ev sahipleri yıllık olarak kira bedelini artırabilirler, bu nedenle ilerleyen dönemlerde oluşabilecek ek mali yükümlülükleri önceden bilmek önemlidir. Kiralama süresi boyunca yapılacak olan bakım ve onarım işleri kimin sorumluluğunda olacak, kira süresi sonunda depozito iadesi nasıl gerçekleştirilecek gibi konularda da netlik sağlanmalıdır. Bu şekilde, taraflar arasında anlaşmazlıkların önüne geçmek mümkün olacaktır.

Bakan Kurum'un Açıklamalarıyla Fahiş Kiraların Sonu Geliyor: Yeni Projenin Detayları Belli Oldu!

10 - EVDE MEVCUT OLAN EŞYALAR VEYA BEYAZ EŞYA VAR MI?

Kiralanan evdeki mevcut eşyalar ve beyaz eşyalar, kiracılar için önemli bir konudur. Kiralama sürecinde, evde halihazırda bulunan mobilya, beyaz eşya veya diğer eşyaların kira sözleşmesine dahil olup olmadığı sorgulanmalıdır. Bazı ev sahipleri, evi tamamen ya da kısmen eşyalı olarak kiraya verebilirler. Bu durumda, kira bedeline dahil olan eşyalar belirtilmeli ve evin durumuna göre ek ücret talep edilip edilmediği öğrenilmelidir. Eğer evde mevcut eşyalar varsa, kiracının bu eşyaların kullanımı ve durumu hakkında bir tutanak yapması ve her iki tarafın da imzalaması önemlidir. Böylece kira sözleşmesi sona erdiğinde, eşyaların durumu ve eksiksiz bir şekilde geri iade edilmesi sağlanabilir.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?
Yargıtay'dan kiracılara müjdeli karar: Tadilat masrafları artık mülk sahibinden istenebilecek!
İslam Memiş'ten inanılmaz son dakika açıklaması! Bundan sonra böyle hareket edin!
Cumhurbaşkanı'ndan kiracılara müjde geldi! Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek!

Geri Dön