09 / 05 / 2024

Kiracıların taşınmadan önce ev sahibine sorması gereken 10 çok önemli soru!    

Kiracıların taşınmadan önce ev sahibine sorması gereken 10 çok önemli soru!    

Ev kiralama işlemine başlamadan önce hemen şimdi dikkatlice okuyun! Kira sözleşmesini imzalamadan önce, beklenmedik durumları önlemek için gayrimenkul sahibine bazı sorular yöneltmek gereklidir. İşte ev sahiplerine sorulması gereken 10 önemli soru...



2 - KİRA SÖZLEŞMESİNE KONULACAK MADDELER NELER?

Kiralama sürecinde kritik öneme sahip olan kira kontratı, gayrimenkul sahibi ve kiracı arasında bağlayıcı olan kira tutarı, ödeme tarihi ve kira bedelindeki artış oranı gibi önemli maddeleri içerir. Bu bilgiler, gayrimenkul sahibi ile birlikte kararlaştırılmalı ve kira sözleşmesi imzalanmadan önce net bir şekilde belirlenmelidir. Ayrıca, kira sözleşmesinin sonundaki genel şartlar bölümüne ek madde eklemenin mümkün olup olmadığı da öğrenilmelidir.

Evi gösteren kişinin ev sahibi olup olmadığı da mutlaka sorulmalıdır. Kira sözleşmesini imzalayacak kişi, gerçekten evin sahibi mi yoksa bir vekil mi, bu konuda doğru bilgilerin teyit edilmesi önemlidir. Kiralama sürecinde, ev sahibinin tapu kaydı incelenmeli ve verdiği bilgilerin doğruluğu doğrulanmalıdır. Aynı zamanda, eğer ev sahibi bir vekil aracılığıyla hareket ediyorsa, resmi vekaleti olup olmadığı da kesinlikle öğrenilmelidir. Bu sayede, taraflar arasında herhangi bir hukuki sorun yaşanmasının önüne geçilebilir ve kira süreci güvenli bir şekilde tamamlanabilir.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?3 - APARTMAN AİDAT ÜCRETİ NE KADAR?

Kiracılar, ev kiralamadan önce apartman veya sitedeki aidat miktarını öğrenerek, bütçelerini doğru bir şekilde planlamalıdır. Ev arama sürecinde, belirledikleri bütçeye ek olarak apartman aidatı gibi diğer giderleri göz önünde bulundurmak önemlidir. Apartman aidatının ne kadar olduğunu öğrenmek, kiracıların ev seçimi konusunda daha bilinçli kararlar almalarına yardımcı olur. Bu şekilde, kiracılar, ev kiralarken beklenen mali yükümlülüklerini ve aidat ödemelerini önceden hesaplayabilirler ve maddi açıdan daha rahat bir deneyim yaşayabilirler.


Geri Dön