03 / 05 / 2024

Kiracıma ulaşamıyorum ne yapmalıyım?

Kiracıma ulaşamıyorum ne yapmalıyım?

Kimi zaman kiracılar kira ödeme konusunda problem yaratabiliyor. Peki, kiracınızın telefonlarınıza yanıt verdiğinizi ve kapıyı açmadığını düşünelim. Bu durumda "Kiracıma ulaşamıyorum ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..



Kiracıma ulaşamıyorum ne yapmalıyım?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Mal sahibi, kiralama süresi boyunca taşınmazın kullanımını kiracıda bırakıyor.


Kiracı ise aynı şekilde kira borcunu kiralama süresi boyunca belirlenen günde ve belirlenen miktarda ödemek ile mükellef oluyor. Ancak kimi zaman kiracılar bu hususta problem yaratabiliyor.


Peki, kiracınızın telefonlarınıza yanıt verdiğinizi ve kapıyı açmadığını düşünelim. Bu durumda "Kiracıma ulaşamıyorum ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım:


Kiracınıza ulaşamamanız ve dolayısı ile kira bedelini ödememesi durumunda  noter kanalıyla ödenmeyen masraf ve kiraların ödenmesi için 2 ay üst üste kiraya verdiğiniz eve ihtar yollayabilirsiniz. 


İkinci ihtarda kiranın ödenmesini ve evi tahliye etmesini talep edebilirsiniz. Yapılan bu ihtarlara karşılık olarak ödeme yapılmazsa muhtar veya noter marifetiyle evi açıp eşyaları yazdırıp rehin hakkınızı kullanabilir ve kapı kilidini değiştirebilirsiniz. 


Ayrıca 2. ihtar ile ödeme yapılsa dahi  mahkemede eksik kalan kira alacağı ve tahliye davası açıp evi tahliye ettirebilirsiniz.


Kiracıyla kontrat nasıl yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön