Kiracının evi boşaltmaması halinde ne yapılır?
Mal sahibi kanunda belirtilen tahliye gerekçelerinin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir? Kiracının evi boşaltmaması halinde ne yapılır?
Kiracının evi boşaltmaması halinde ne yapılır?
Taşınmaz mal kiralamalarında kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor.
Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.
Bunun dışında ancak kanunda belirtilen tahliye gerekçelerinin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir? Kiracının evi boşaltmaması halinde ne yapılır?
Tahliye gerekçeleri:
1. Kiraya verenden kaynaklanan sebeplerle
-Gereksinim,
-Yeniden inşa
-İmar
-Yeni malikin gereksinimi
2.Kiracıdan kaynaklanan sebeplerle
-Tahliye taahhütnamesi vermesi
-İki haklı ihtar alması
-Aynı ilçede evinin bulunması
Yukarıdaki tahliye gerekçelerinden birinin doğması halinde Sulj Hukuk Mahkemesinde tahliye davası açılabiliyor. Peki, kiracının evi boşaltmaması halinde ne yapılır?
Kiracının evi boşaltmaması halinde ne yapılır?
Kiracının evi boşaltma süresi, tahliye bildirimi ile kiracıya verilen süreden ibaret oluyor. Bu süre içerisinde kiracının taşınmazı tahliye etmesi gerekiyor.
Aksi halde mal sahibi bir aylık kira bedelini de talep edebiliyor. Buna rağmen kiracının evi boşaltmaması halinde kendisine fuzuli işgal davası açılabiliyor.
Kiracının evi boşaltma süresi ne kadar?
Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com