08 / 05 / 2024

Kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi hakim karşısına çıktı!

Kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi hakim karşısına çıktı!

Bayrampaşa'da kiracısının kapısını baltayla kırdığı gerekçesiyle hakkında "silahla konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 4 seneye kadar hapis istemiyle dava açılan 93 yaşındaki Naim Akgün hakim karşısına çıktı.



Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, mahkeme, söz konusu olayın görüntülerinin incelenmesine ve hakkında takipsizlik kararı verilen sanığın oğlu İhsan Akgün'ün bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenilmesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.

-İddianameden öne çıkan detaylar şu şekilde

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Naim Akgün'ün (93), Suriyeli mağdurlar Amina Hasan ve Rahaf Shaham Kabaa'nın kiracı olarak oturdukları evin sahibi olduğu bildiriliyor.

Sanığın 11 Ocak tarihinde kira borcunu ödememeleri sebebiyle mağdurların oturduğu konuta elinde baltayla gittiği aktarılan iddianamede, kapıyı kırarak içeri giren Akgün'ün dairenin kapılarına ve camlarına zarar verdiği belirtiliyor.

Mağdurlar arasında yer alan Hasan'ın şikayetinden vazgeçtiği fakat Kabaa'nın şikayetinin sürdüğü bilgisine yer verilen iddianamede, sanığın ifadesinde suçunu kabul ettiği belirtiliyor.

Naim Akgün'ün elinde bulunan baltanın "silah" sayıldığı bildirilen iddianamede, sanığın "silahla konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 1 seneden 4 seneye kadar hapsi isteniyor.

Yine verilen detaylara göre, Sanık Naim Akgün ve oğlu İhsan Akgün hakkında "mala zarar verme" suçundan, İhsan Akgün hakkındaki "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan da takipsizlik kararı verildi.

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Yargıtay'dan yeni açıklama geldi, geri alınamayacak

Ev sahibim kirayı elden alıyor ne yapmalıyım?

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?


Geri Dön