26 / 06 / 2024

Kiracıya eski ev sahibinden şok hamle: Yeni tuttuğu ev için emlakçıyı arayıp 'Kirayı ödemiyordu' dedi! 

Kiracıya eski ev sahibinden şok hamle: Yeni tuttuğu ev için emlakçıyı arayıp 'Kirayı ödemiyordu' dedi! 

Antalya’da 7 yıldır yaşadıkları daireden ev sahibiyleolan sorunlar sebebiyle çıkmak zorunda kalan Salim Sağlam ve ailesi, kendilerine yeni bir ev tuttu. Aile, daha önceki evlerinde kirayı ödemedikleri belirtilerek, birkaç gün içinde evi boşaltmaları istendi. İşte detaylar... 



Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklara her geçen gün yeni bir örnek geliyor. Antalya'da 7 senedir oturdukları evlerinden konut sahibiyle tartışmaları sebebiyle ıkmak zorunda kalan güvenlik görevlisi Salim Sağlam, eşi Gülümser Sağlam (40) ve kızları Gülfigan Sağlam (11), kendilerine yeni bir ev bakmaya başladı. 

12 Mayıs günü emlakçı M.K.'nın kendilerine gösterdiği daireyi beğenen aile,  emlak komisyon bedelini ödedi ve evi tuttu. Ancak, başlarına şok yaşatan bir olay geldi. 

Kiracıya eski ev sahibinden şok hamle: Yeni tuttuğu ev için emlakçıyı arayıp Kirayı ödemiyordu dedi! 

Eski konut sahibi, ailenin evi tuttuğu emlakçıyı aradı ve kirayı düzgün ödemediklerini söyledi. Bunun üzerine emlakçı M.K. ailenin kiraladığı konutun sahibini aradı. 

Ardından aileyi arayan emlakçı M.K., evden çıkmalarını söyledi. Kiracı Salim Sağlam da bunun üzerine emlakçıdan ödedikleri komisyon bedelini geri istedi. 

Salim Sağlam, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve "Emlakçı M.K. ile konuştuk ve ofisinde kira kontratını yaptı. Bana 30 bin TL emlak komisyonunu verirsem taşınabileceğimizi belirtti ve Biz de tamam dedik. Nakit şekilde parayı verdik. Kira kontratında konut sahibinin imzayı ertesi gün atacağını söyledi, biz onu da kabul ettik. Ardından beni arayan emlakçı 'Abi sen diğer oturduğun yerde 2 yıllık kiranı ödememişsin, milleti kandırmışsın' dedi. Ben de 'Benim paramı ver, evden taşınayım' dedim ama bana 'Paranı vermem. Evi 2-3 gün içinde boşalt' dedi." ifadelerini kullanarak olayı anlattı. 

Kiracıya eski ev sahibinden şok hamle: Yeni tuttuğu ev için emlakçıyı arayıp Kirayı ödemiyordu dedi! 

Çok mağdur olduklarını dile getiren kiracı Sağlam, 11 yaşındaki kızını 3-4 gündür okula yollayamadığına dikkat çekti ve "Elektrik yok, su yok hiçbir şeyimiz yok. Giderlerimizi karşılayamıyoruz, hiçbir şey yapamıyoruz" şeklinde konuştu.

Emlakçı M.K. ise Sağlam ve ailesinin 7 yıldır oturdukları eski evlerindeki ev sahiplerine düzgün kira ödemediklerini öğrendiğine, kendisinin bu durum üzerine evden çıkmalarını istediğine dikkat çekti. 

Emlakçı, aileye usulüne uygun olarak evi kiralamadan önce aldığı 30 bin TL'nin 20 bin TL'sini de geri ödediğini dile getirdi. 

TOKİ'den tam 36 ilde konut ve iş yeri fırsatı! Yüzde 15 peşinat 60 ay vade imkanıyla!

Altın, dolar, konut , arsa ve mevduatta yıl sonuna kadar neler olacak? Uzmanı açıkladı

Konut sitelerine mafya ve çeteler dadandı: Artık devlet denetleyecek! 


Geri Dön