02 / 05 / 2024

Kirada yeni dönem: Yüzde 25 sınırı sürecek mi? 

Kirada yeni dönem: Yüzde 25 sınırı sürecek mi? 

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin süresi 1 Temmuz’da bitiyor. Fakat kulislerde bu sürenin 1 sene daha uzayacağı konuşuluyor. Peki 1 Temmuz'a kadar ve sonrasında kira artışları nasıl olacak? İşte detaylar...



Son yıllarda dünya genelinde artan kiralar, birçok ülkede hükümetleri harekete geçirmeye ve kiracıları korumak için yeni düzenlemeler yapmaya sevk etti. Türkiye'de de bu konu önemli bir gündem maddesi haline geldi ve yürürlüğe giren "Yüzde 25 Kira Artışı Sınırı" uygulamasıyla kiracılar bir miktar rahatlama sağlandı. Ancak, bu sınırlama  1 Temmuz’da sona eriyor. 

Yüzde 25 kira artışı sınırı, Türkiye'deki kiracıları aşırı yükselen kira fiyatlarından korumak amacıyla getirilmiş bir düzenleme. Buna göre, konut kiralarında yıllık artış oranı yüzde 25'i geçememekte. Bu sınırlama, kiracıların bütçelerini korumasına ve kiraların hızla yükselmesi nedeniyle mağdur olmalarının önüne geçilmesine yardımcı oluyor. Bu nedenlerle kulislerde bu sürenin 1 sene daha uzayacağı konuşuluyor.


Geri Dön