03 / 05 / 2024

Kiralık ev krizine AVM önerisi: AVM'ler daireye dönüştürülsün!

Kiralık ev krizine AVM önerisi: AVM'ler daireye dönüştürülsün!

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, konut krizine ilişkin 6 başlıktan meydana gelen bir çözüm önerisi açıkladı. Sarıgül, AVM'lerin daire yapılmasını tavsiye etti. 



Türkiye'de çok ciddi bir kiralık konut krizinin olduğuna dikkat çeken Mustafa Sarıgül, "Ülkemizin her şehrinde ve özellikle büyükşehirlerde kiralar anormal derecede artmış, asgari ücret kiraya yetmez olmuştur" ifadelerini kullandı. 

Çiftlerin konut bulamamaları sebebiyle nikah tarihlerini ertelediklerine, kiracıların panik ve endişeye kapıldığına dikkat çeken Sarıgül, "Bu sorun toplumsal huzuru bozacak bir hal almıştır. İlgilileri bu soruna acil çözüm bulmaya çağırıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Kiralık ev krizine AVM önerisi: AVM ler daireye dönüştürülsün!

Alışveriş merkezleri küçük evler yapılsın

Mustafa Sarıgül, iş yeri, ofis ve alışveriş merkezi şeklinde kullanılması amacıyla yapılan fakat satılamayan,  inşaat projeleri ve atıl kalan bütün yapıların küçük evlere çevrilmesi önerisinde bulundu. 

Bu yapıların kiraya verilmesi, devletin de bu inşaat şirketlerine mevzuat ve vergi açısından destek olması önerisinde bulundu. 
 
Peki Mustafa Sarıgül, konuyla ilgili hangi önerilerde bulundu? İşte Sarıgül'ün 6 maddeden oluşan çözüm önerisi...


Geri Dön