02 / 05 / 2024

Kirazda hasat coşkusu! Bu yıl kiraza doyacağız ama fiyatlar şimdilik el yakıyor!

Kirazda hasat coşkusu! Bu yıl kiraza doyacağız ama fiyatlar şimdilik el yakıyor!

Kirazda yılın ilk hasadı Manisa’da yapıldı. Üreticiler ve ihracatçılar bu yıl rekoltenin oldukça verimli olduğunu belirtirken, vatandaşın da kiraza doyacağını dile getirdiler. Bu arada sezonun ilk kirazı sembolik olarak düzenlenen açık artırmada satışa sunulurken, kilo fiyatı görenleri şok etti.



Kirazda hasat coşkusu yaşanıyor. Türkiye’nin erkenci kiraz üretim bölgelerinden Manisa’da ilk kiraz hasadı yapıldı. Manisa Şehzadeler İlçesi Aşağı Çobanisa Mahallesi'nde yapılan hasat törenine katılan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, bu yılın kirazda rekorlar kıracağımız bir yıl olacağını söyledi.

Kirazda hasat coşkusu! Bu yıl kiraza doyacağız ama fiyatlar şimdilik el yakıyor!

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, bugün itibariyle startını verdikleri  sezonunun ülkemize, üreticilerimize ve ihracatçılarımıza bereket getirmesini dileyerek “Hem Türkiye’nin hem kuzey yarımkürenin ilk kiraz hasadını yapıyoruz. Manisa kirazda erkenci bir bölge. Geçen yıla göre daha verimli ve bereketli bir kiraz sezonu geçireceğimize inanıyoruz” dedi.

Geçen yıl 57 bin ton kiraz ihracatı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Uçak, bu sezon hava koşullarında bir olumsuzluk yaşanmazsa daha önce rekorlar kırdıkları 80 bin ton ve 200 milyon dolar seviyelerine tekrar çıkabileceklerini öngördü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön